Mini cheesecake a la Caprese

Mini cheesecake a la Caprese

By 23. marca 2015

Šalát caprese je vlastne mozzarella prekladaná s plátkami paradajky a dozdobený lístkami čerstvej bazalky. Možno preto aj tieto mini tortičky pripomínajúce bielo-červenú kombináciu šalátu caprese boli pomenované podľa neho. Základ tvoria pomrvené krekry TUC. Philadelphia dochutená čerstvou, nasekanou bazalkou. Všetko krásne zvýraznia červené kolieska paradajok. Samozrejme, že v lete by boli oveľa krajšie, červenšie. No veľmi som ich chcela vyskúšať. Chutili nám a určite ich budem robiť častejšie.
Na 4 kusy (potravinárska obrúč s priemerom 6 cm a výška 4,4 cm)

Ingredients

Instructions

  1. Krekry v mikroténovom sáčku rozdrobíme pomocou valčeka na cesto. Maslo roztopíme a pridáme rozdrvené krekry. Premiešame.
  2. Potravinárske obrúče (valce bez dna a vrchu) rozložíme na tácku pokrytú papierom na pečenie.
  3. Masu rozdelíme do obrúči a dobre utlačíme na dno.
  4. Dáme do chladničky aspoň na 20 minút zachladiť.
  5. Bazalkové lístky nadrobno posekáme a vymiešame s Philadelphiou.
  6. Ochutnáme, ak je potrebné dochutíme soľou a korením (ja som nedochucovala).
  7. Paradajky narežeme na hrúbku cca 0,5 cm a osušíme ich v papierovej utierke.
  8. Na stuhnutý krekrový základ položíme koliesko paradajky, a potom dáme vrstvu bazalkového krému a opäť koliesko paradajky.
  9. Vrch môžeme ozdobiť krémom pomocou cukrárenského vrecka a lístkom bazalky.
  10. Do konzumácie držíme v chladničke.
  11. Pred podávaním vyberieme z obrúče. S kúskom opečenej bagetky je to super chuťovečka.

Mini cheesecake a la Caprese 1

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *