Mini cheesecake a la Caprese

Pridal: adkas-tastyfood, 23.3.2015
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Šalát caprese je vlastne mozzarella prekladaná s plátkami paradajky a dozdobený lístkami čerstvej bazalky. Možno preto aj tieto mini tortičky pripomínajúce bielo-červenú kombináciu šalátu caprese boli pomenované podľa neho. Základ tvoria pomrvené krekry TUC. Philadelphia dochutená čerstvou, nasekanou bazalkou. Všetko krásne zvýraznia červené kolieska paradajok. Samozrejme, že v lete by boli oveľa krajšie, červenšie. No veľmi som ich chcela vyskúšať. Chutili nám a určite ich budem robiť častejšie. Na 4 kusy (potravinárska obrúč s priemerom 6 cm a výška 4,4 cm)
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 23.3.2015
SUROVINY
300 g (možno púoužiť aj iný krémový syr)Philadelphie
3-4 ks (najlepšie sú také podlhovasté, tak aby plocha plátku paradajky vyplnila formičku)paradajky
20-30 lístkov (nadrobno nasekané)čerstva bazalka
80 g krekry TUC
60 g (roztopiť)maslo
soľ
(podľa chuti, ja som nedochucovala)korenie
- Krekry v mikroténovom sáčku rozdrobíme pomocou valčeka na cesto. Maslo roztopíme a pridáme rozdrvené krekry. Premiešame.
- Potravinárske obrúče (valce bez dna a vrchu) rozložíme na tácku pokrytú papierom na pečenie.
- Masu rozdelíme do obrúči a dobre utlačíme na dno.
- Dáme do chladničky aspoň na 20 minút zachladiť.
- Bazalkové lístky nadrobno posekáme a vymiešame s Philadelphiou.
- Ochutnáme, ak je potrebné dochutíme soľou a korením (ja som nedochucovala).
- Paradajky narežeme na hrúbku cca 0,5 cm a osušíme ich v papierovej utierke.
- Na stuhnutý krekrový základ položíme koliesko paradajky, a potom dáme vrstvu bazalkového krému a opäť koliesko paradajky.
- Vrch môžeme ozdobiť krémom pomocou cukrárenského vrecka a lístkom bazalky.
- Do konzumácie držíme v chladničke.
- Pred podávaním vyberieme z obrúče. S kúskom opečenej bagetky je to super chuťovečka.
KOMENTÁRE K RECEPTU