Kuracie stehná v jogurte

Recept Kuracie stehná v jogurte

Pridal: S varechou v ruke, 13.3.2015

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kuracinka marinovaná a pečená v jogurte. Jemnú chuť kuracieho mäsa dopĺňa exotické korenie a zjemňuje biely jogurt.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 13.3.2015

Kategorie: Mäso

SUROVINY

1 kg (a bez kože)kuracie stehná bez kosti
200 mlbiely jogurt
(škorica, zázvor, koriander, chilli, kardamon, rímska rasca, klinčeky, koriander)korenie tikka curry
sladká mletá paprika
čerstvo mleté korenie
soľ
3 strúčikycesnak
1 PLdijonská horčica
2 PLolivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie mäso som ochutil korením, pridal som prelisovaný cesnak, dijonskú horčicu, olivový olej a soľ, dobre som premiešal.
  2. Potom biely jogurt a opäť som premiešal. Nechal som v chlade odpočívať 25,5 hodiny.
  3. Na druhý deň som mäso naukladal na plech a vložil do vyhriatej rúry. Piekol som 56 minút na 180°C. Posledných 16 minút pod grilom a s ventilátorom, mäso som raz otočil.
  4. Podával som so zemiakmi, ktoré som dochutil čerstvou pažítkou, maslom a smotanou. Dobrú chuť!
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť