Koláč s kokosovým snehom

Recept Koláč s kokosovým snehom

Pridal: barborka, 25.3.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vypekanie podľa Cukrárne Lidla sa začalo. Samozrejme s nejakými drobnými zmenami :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 25.3.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

(zmäknuté) 250 gmaslo
150 gpráškový cukor
6 ks (oddelené žĺtky od bielok)vajce
300 gpolohrubá múka
3 ČLkypriaci prášok
1 PLkakao
marhuľový džem
200 gkryštálový cukor
(strúhaný) 200 gkokos
maslo a múka na vymastenie a vysypanie plechu
1 dcl mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pomocou mixéra vyšľaháme maslo s práškovým cukrom (dopenista).
  2. Postupne k nemu pridávame žĺtky (po jednom).
  3. V miske si navážime sypké ingrediencie - preosiatu múku, prášok do pečiva a kakao.
  4. Vareškou postupne pridávame sypké ingrediencie do maslovo-žĺtkovej zmesi.
  5. Pridáme mlieko (masa je dosť tuhá, mlieko ju zvláčni).
  6. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  7. Naň pridáme marhuľový džem. Nešetrite, najlepšie je pridať celý pohár.
  8. Dáme na 30 minút do chladničky.
  9. Medzitým si vyšľaháme z bielkov a kryštálového cukru sneh. Šľaháme kým sa cukor nerozpustí. Keď vidíme, že sneh tuhne, pridávame po lyžiciach teplú vodu (koľko bielkov, toľko lyžíc vody), to je taký malý trik aby sneh ostal poriadne tuhý a krásne lesklý.
  10. Na záver zľahka vmiešame kokos a natrieme na koláč.
  11. Rúru predhrejeme na 100°C, koláč vložíme do rúry a teplotu zvýšime na 180°C (nebojte sa, tiež som sa prekvapila z tohto postupu, ale naozaj to funguje)
  12. Pečieme 40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť