Fotorecept| Krémová pórová polievka so zemiakmi

Fotorecept| Krémová pórová polievka so zemiakmi

Pridal: MadeWithLove, 24.3.2015

Kategorie: Zeleninový vývar, Husté polievky, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Určite každý z vás pozná, aký to je pocit si po namáhavom dni, keď ste sa vôbec nezastavili a nevedeli, čo skôr, si dať teplú polievku s krajcom chleba. Balzam na dušu. Pre mňa je to v poslednej dobe úplne najobľúbenejšia činnosť. Ten pociť, keď je v dome ticho a vy sa úplne sústredite na čistenie, krájanie, dusenie, len pár ingrediencii, tichučké bublanie polievky a zrazu za pár minút máte v tanieri teplú a krásne vaňajúcu polievku. A vôbec vás netrápi, čo sa stalo počas dňa. Neváhajte a určite vyskúšajte!

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 24.3.2015

Kategorie: Zeleninový vývar, Husté polievky, Polievky

SUROVINY

1 kscibuľa
3-4 ks (biela a jasno zelená časť dokopy 500 g)pór
3 PLpanenský olivový olej
25 gmaslo
(50 g) 2 kszemiaky
soľ
čierne korenie
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu si nakrájame na drobno.
  2. Pór si očistíme a nakrájame na menšie kúsky (iba bielu a jasno zelenú časť).
  3. V hrnci si rozohrejeme olivový olej a maslo.
  4. Pridáme cibuľu a pór.
  5. Dusíme až kým úplne zmäkknú cca 10 minút.
  6. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky.
  7. Premiešame a pridáme 1 liter vody.
  8. Osolíme, okoreníme.
  9. Privedieme k varu a znížime oheň na najnižšie.
  10. Necháme bublať cca 20 minút.
  11. 2/3 polievky si rozmixujeme do hladka pomocou ponorného mixéra. Ak ju chceme mať úplne hladkú, tak ju rozmixujeme úplne. A môžeme papať.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť