NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Zapekané cukiny s dubákmi a Lipovinou
Zapekané cukiny s dubákmi a Lipovinou
Recept Zapekané cukiny s dubákmi a Lipovinou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   21.2.2015

Zapekané cukiny s dubákmi a Lipovinou

Cukiny toto leto kraľujú v našej záhrade, aj v našej kuchyni. Plnené cukiny sú už taká slovenská klasika. Tento recept má v sebe výnimočnú ingredienciu - harmonickú Lipovinu z Tokaja. Doviezli sme si ju z našej nedávnej návštevy v tokajskej vinohradníckej oblasti. Hubovú morskú soľ pripravím jednoducho, zmiešaním nasušených podrvených dubákov a hrubozrnnej i jemnejšej morskej soli. Uchovávam v uzavretej nádobe, používam na dochutenie hubových jedál.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
3 ks (stredne veľké)
cukina
1 ks
cibuľa
200 g (čerstvé)
dubáky
500 g
mleté mäso
150 ml
Lipovina
olivový olej
kúsok
maslo
hubová
morská soľ
mleté čierne korenie
(na postrúhanie)
čedar
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cukiny umyjem, rozpolím, vydlabem, pokuladám na papier na plech, kde sa budú piecť.
  2. Na panvici zohrejem olivoý olej, roztopím v ňom kúsok masla.
  3. Pridám na malé kocky pokrájanú cibuľu, restujem.
  4. Pridám umyté, pokrájané hríby. Restujem na miernej teplote, aj 20 minút.
  5. Pridám mleté mäso, posypem čiernym mletým korením, posolím hubovou morskou soľou.
  6. Keď sa mäso opečie a rozdrobí, podlejem zmes vínom. Redukujem ďalších 10-15 minút.
  7. Zmesou plním cukiny, nastrúham na ne čedar a zapečiem do chrumkava, najmenej 30 minút v rúre vyhriatej na 200°C.
Podávam s pohárom jemne pikantnej zlatistej Lipoviny. Dobrú chuť a nazdravie!

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov