Zapekané cukiny s dubákmi a Lipovinou

Pridal: Andrea Mackova, 21.2.2015
Kategorie: Mäso, Mleté mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Cukiny toto leto kraľujú v našej záhrade, aj v našej kuchyni. Plnené cukiny sú už taká slovenská klasika. Tento recept má v sebe výnimočnú ingredienciu - harmonickú Lipovinu z Tokaja. Doviezli sme si ju z našej nedávnej návštevy v tokajskej vinohradníckej oblasti. Hubovú morskú soľ pripravím jednoducho, zmiešaním nasušených podrvených dubákov a hrubozrnnej i jemnejšej morskej soli. Uchovávam v uzavretej nádobe, používam na dochutenie hubových jedál.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 21.2.2015
Kategorie: Mäso, Mleté mäso
SUROVINY
3 ks (stredne veľké)cukina
1 kscibuľa
200 g (čerstvé)dubáky
500 gmleté mäso
150 mlLipovina
olivový olej
kúsokmaslo
hubovámorská soľ
mleté čierne korenie
(na postrúhanie)čedar
- Cukiny umyjem, rozpolím, vydlabem, pokuladám na papier na plech, kde sa budú piecť.
- Na panvici zohrejem olivoý olej, roztopím v ňom kúsok masla.
- Pridám na malé kocky pokrájanú cibuľu, restujem.
- Pridám umyté, pokrájané hríby. Restujem na miernej teplote, aj 20 minút.
- Pridám mleté mäso, posypem čiernym mletým korením, posolím hubovou morskou soľou.
- Keď sa mäso opečie a rozdrobí, podlejem zmes vínom. Redukujem ďalších 10-15 minút.
- Zmesou plním cukiny, nastrúham na ne čedar a zapečiem do chrumkava, najmenej 30 minút v rúre vyhriatej na 200°C.
KOMENTÁRE K RECEPTU