Zapekané cukiny s dubákmi a Lipovinou

Recept Zapekané cukiny s dubákmi a Lipovinou

Pridal: Andrea Mackova, 21.2.2015

Kategorie: Mäso, Mleté mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cukiny toto leto kraľujú v našej záhrade, aj v našej kuchyni. Plnené cukiny sú už taká slovenská klasika. Tento recept má v sebe výnimočnú ingredienciu - harmonickú Lipovinu z Tokaja. Doviezli sme si ju z našej nedávnej návštevy v tokajskej vinohradníckej oblasti. Hubovú morskú soľ pripravím jednoducho, zmiešaním nasušených podrvených dubákov a hrubozrnnej i jemnejšej morskej soli. Uchovávam v uzavretej nádobe, používam na dochutenie hubových jedál.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 21.2.2015

Kategorie: Mäso, Mleté mäso

SUROVINY

3 ks (stredne veľké)cukina
1 kscibuľa
200 g (čerstvé)dubáky
500 gmleté mäso
150 mlLipovina
olivový olej
kúsokmaslo
hubovámorská soľ
mleté čierne korenie
(na postrúhanie)čedar

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cukiny umyjem, rozpolím, vydlabem, pokuladám na papier na plech, kde sa budú piecť.
  2. Na panvici zohrejem olivoý olej, roztopím v ňom kúsok masla.
  3. Pridám na malé kocky pokrájanú cibuľu, restujem.
  4. Pridám umyté, pokrájané hríby. Restujem na miernej teplote, aj 20 minút.
  5. Pridám mleté mäso, posypem čiernym mletým korením, posolím hubovou morskou soľou.
  6. Keď sa mäso opečie a rozdrobí, podlejem zmes vínom. Redukujem ďalších 10-15 minút.
  7. Zmesou plním cukiny, nastrúham na ne čedar a zapečiem do chrumkava, najmenej 30 minút v rúre vyhriatej na 200°C.
Podávam s pohárom jemne pikantnej zlatistej Lipoviny. Dobrú chuť a nazdravie!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť