NajRecept.sk Zapekaná zelenina s bešamelovou omáčkou
Zapekaná zelenina s bešamelovou omáčkou
Recept Zapekaná zelenina s bešamelovou omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   3.2.2015

Zapekaná zelenina s bešamelovou omáčkou

Občas si moje chuťové bunky žiadajú niečo ľahké a chutné. V tomto prípade som dostala chuť na brokolicu s karfiolom. Bešamelová omáčka so syrom zelenine dodala tú správnu chuť a plná misa bola čoskoro prázdna :)

Suroviny
(menšia hlávka)
brokolica
menšia hlávka (čerstvý alebo mrazená zelenina)
karfiol
200 g
tvrdý syr
tymián
(na vysypanie)
strúhanka

Bešamelová omáčka:

3 PL
maslo
2 PL
hladká múka
400 ml
mlieko
3 ks
vajce
vegeta
soľ
bylinkové korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zeleninu rozdelíme na ružičky (ak pridávame čerstvú) a uvaríme v slanej vode.
  2. Precedíme a necháme odkvapkať.
  3. Ohňovzdornú misu vytrieme tukom, posypeme strúhankou a poukladáme zeleninu.
  4. Pripravíme si Bešamelovú omáčku.
Bešamelová omáčka
  1. Na masle speníme múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
  2. Do vychladnutej omáčky pridáme polovicu nastrúhaného syra, žĺtky, vegetu, soľ a korenie.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do hustej omáčky.
  4. Potom ju vylejeme na zeleninu, posypeme zvyšným syrom, bylinkovým korením a dáme zapiecť na cca 150°C na 30-40 minút (treba sledovať).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár