Zapekaná zelenina s bešamelovou omáčkou

Recept Zapekaná zelenina s bešamelovou omáčkou

Pridal: barborka, 3.2.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Občas si moje chuťové bunky žiadajú niečo ľahké a chutné. V tomto prípade som dostala chuť na brokolicu s karfiolom. Bešamelová omáčka so syrom zelenine dodala tú správnu chuť a plná misa bola čoskoro prázdna :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 3.2.2015

Kategorie:

SUROVINY

(menšia hlávka)brokolica
menšia hlávka (čerstvý alebo mrazená zelenina)karfiol
200 gtvrdý syr
tymián
(na vysypanie)strúhanka

Bešamelová omáčka:

3 PLmaslo
2 PLhladká múka
400 mlmlieko
3 ksvajce
vegeta
soľ
bylinkové korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zeleninu rozdelíme na ružičky (ak pridávame čerstvú) a uvaríme v slanej vode.
  2. Precedíme a necháme odkvapkať.
  3. Ohňovzdornú misu vytrieme tukom, posypeme strúhankou a poukladáme zeleninu.
  4. Pripravíme si Bešamelovú omáčku.
Bešamelová omáčka
  1. Na masle speníme múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
  2. Do vychladnutej omáčky pridáme polovicu nastrúhaného syra, žĺtky, vegetu, soľ a korenie.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do hustej omáčky.
  4. Potom ju vylejeme na zeleninu, posypeme zvyšným syrom, bylinkovým korením a dáme zapiecť na cca 150°C na 30-40 minút (treba sledovať).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť