Zapekaná zelenina s bešamelovou omáčkou

Pridal: barborka, 3.2.2015
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Občas si moje chuťové bunky žiadajú niečo ľahké a chutné. V tomto prípade som dostala chuť na brokolicu s karfiolom. Bešamelová omáčka so syrom zelenine dodala tú správnu chuť a plná misa bola čoskoro prázdna :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: barborka, 3.2.2015
Kategorie:
SUROVINY
(menšia hlávka)brokolica
menšia hlávka (čerstvý alebo mrazená zelenina)karfiol
200 gtvrdý syr
tymián
(na vysypanie)strúhanka
Bešamelová omáčka:
3 PLmaslo
2 PLhladká múka
400 mlmlieko
3 ksvajce
vegeta
soľ
bylinkové korenie
- Zeleninu rozdelíme na ružičky (ak pridávame čerstvú) a uvaríme v slanej vode.
- Precedíme a necháme odkvapkať.
- Ohňovzdornú misu vytrieme tukom, posypeme strúhankou a poukladáme zeleninu.
- Pripravíme si Bešamelovú omáčku.
- Na masle speníme múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Do vychladnutej omáčky pridáme polovicu nastrúhaného syra, žĺtky, vegetu, soľ a korenie.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do hustej omáčky.
- Potom ju vylejeme na zeleninu, posypeme zvyšným syrom, bylinkovým korením a dáme zapiecť na cca 150°C na 30-40 minút (treba sledovať).
KOMENTÁRE K RECEPTU