Špargľový krém so syrom Jadel

Recept Špargľový krém so syrom Jadel

Pridal: Andrea Mackova, 24.2.2015

Kategorie: Husté polievky, Zdravé recepty, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Predstavte si chuť polievky zo zelenej špargle podčiarknutú fantastickým syrom Jadel, ktorý nám nosia príbuzní môjho priateľa z okolia Českého Krumlova. U nás takýto syr nedostať, aspoň o takom neviem. Je to biely parený ovčí syr, tvrdý, slaný, zapletený do vrkoča. Výborne pasuje k rajčinovej polievke, špagetám alebo ho len tak pokrájať na plátky a vychutnať k vínku namiesto korbáčikov. V chladničke nám dlho vydrží a na ideálne dochutenie pokrmov ho stačí použiť málo, lebo je veľmi slaný.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 24.2.2015

Kategorie: Husté polievky, Zdravé recepty, Polievky

SUROVINY

(viazanička)zelená špargľa
(malá) 1 ksšalotka
1 ksmrkva
slnečnicový olej
ghee
(alebo vývar) 1 lvoda
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Špargľu umyjem. Tvrdé konce odrežem - vyhodím. Chrumkavé špičky tiež odrežem, tesne pred podávaním polievky ich uparím v parnom hrnci (ak nemáte, použite podstavec na ohrievanie knedle v hrnci a krátko ich  uparte).
  2. Stonky škrabkou ošúpem, šupky nevyhadzujem - povarím ich vo vode a vývarom z nich potom podlievam polievku.
  3. Ošúpané stonky pokrájam na 2 cm kúsky, rovnako mrkvu.
  4. Oboje orestujem spolu s cibuľkou  na oleji a kúsku ghee.
  5. Zalejem  vývarom, osolím a uvarím do mäkka.
  6. Rozmixujem na jemný krém.
  7. Na tanieri posypem postrúhaným Jadelom a pridám špičky špargle.
Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť