NajRecept.sk Polievky Husté polievky Špargľový krém so syrom Jadel
Špargľový krém so syrom Jadel
Recept Špargľový krém so syrom Jadel
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   24.2.2015

Špargľový krém so syrom Jadel

Predstavte si chuť polievky zo zelenej špargle podčiarknutú fantastickým syrom Jadel, ktorý nám nosia príbuzní môjho priateľa z okolia Českého Krumlova. U nás takýto syr nedostať, aspoň o takom neviem. Je to biely parený ovčí syr, tvrdý, slaný, zapletený do vrkoča. Výborne pasuje k rajčinovej polievke, špagetám alebo ho len tak pokrájať na plátky a vychutnať k vínku namiesto korbáčikov. V chladničke nám dlho vydrží a na ideálne dochutenie pokrmov ho stačí použiť málo, lebo je veľmi slaný.

Suroviny
(viazanička)
zelená špargľa
(malá) 1 ks
šalotka
1 ks
mrkva
slnečnicový olej
ghee
(alebo vývar) 1 l
voda
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Špargľu umyjem. Tvrdé konce odrežem - vyhodím. Chrumkavé špičky tiež odrežem, tesne pred podávaním polievky ich uparím v parnom hrnci (ak nemáte, použite podstavec na ohrievanie knedle v hrnci a krátko ich  uparte).
  2. Stonky škrabkou ošúpem, šupky nevyhadzujem - povarím ich vo vode a vývarom z nich potom podlievam polievku.
  3. Ošúpané stonky pokrájam na 2 cm kúsky, rovnako mrkvu.
  4. Oboje orestujem spolu s cibuľkou  na oleji a kúsku ghee.
  5. Zalejem  vývarom, osolím a uvarím do mäkka.
  6. Rozmixujem na jemný krém.
  7. Na tanieri posypem postrúhaným Jadelom a pridám špičky špargle.
Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár