Šalát Caprese

Recept Šalát Caprese

Pridal: S varechou v ruke, 1.2.2015

Kategorie: Zeleninové, Chuťovky, Šaláty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Podľa mňa je Caprese letná záležitosť, vtedy paradajky chutia ako paradajky a mám chuť na ľahšie jedlá. Ja som ale na toto skvelé predjedlo dostal chuť v zime :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 1.2.2015

Kategorie: Zeleninové, Chuťovky, Šaláty

SUROVINY

zreléparadajky
mozzarella
čerstvábazalka
olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Na Caprese treba naozaj zrelé paradajky, ak sa vám ich podarí kúpiť v zime, máte šťastie. Ja kupujem v zime hlavne cherry paradajky, lebo tie chutia aj v zime, niektoré sú  naozaj výborné a za dobrú cenu. Ďalšou dôležitou surovinou je mozzarella, najlepšia je "di bufala" z byvolieho mlieka. Ako tak rozmýšľam, vlastne to ani nie je recept, veď to zvládne aj malé dieťa :)
  1. Stačí nakrájať paradajky, natrhať mozzarellu a lístky čerstvej bazalky, so sušenou to ani neskúšajte.
  2. Prekvapnúť kvalitným olivovým olejom, dochutiť soľou.
  3. Ja ešte pridávam štipku čerstvo mletého čierneho korenia, asi mám na neho slabosť, lebo ho dávam takmer všade. Dobrú chuť :)
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť