Šalát Caprese

Pridal: S varechou v ruke, 1.2.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Chuťovky, Šaláty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Podľa mňa je Caprese letná záležitosť, vtedy paradajky chutia ako paradajky a mám chuť na ľahšie jedlá. Ja som ale na toto skvelé predjedlo dostal chuť v zime :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 1.2.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Chuťovky, Šaláty
SUROVINY
zreléparadajky
mozzarella
čerstvábazalka
olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Na Caprese treba naozaj zrelé paradajky, ak sa vám ich podarí kúpiť v zime, máte šťastie. Ja kupujem v zime hlavne cherry paradajky, lebo tie chutia aj v zime, niektoré sú naozaj výborné a za dobrú cenu. Ďalšou dôležitou surovinou je mozzarella, najlepšia je "di bufala" z byvolieho mlieka.
Ako tak rozmýšľam, vlastne to ani nie je recept, veď to zvládne aj malé dieťa :)
- Stačí nakrájať paradajky, natrhať mozzarellu a lístky čerstvej bazalky, so sušenou to ani neskúšajte.
- Prekvapnúť kvalitným olivovým olejom, dochutiť soľou.
- Ja ešte pridávam štipku čerstvo mletého čierneho korenia, asi mám na neho slabosť, lebo ho dávam takmer všade. Dobrú chuť :)
KOMENTÁRE K RECEPTU