Šalát Caprese

Šalát Caprese

By 1. februára 2015

Podľa mňa je Caprese letná záležitosť, vtedy paradajky chutia ako paradajky a mám chuť na ľahšie jedlá. Ja som ale na toto skvelé predjedlo dostal chuť v zime 🙂

 

Instructions

Na Caprese treba naozaj zrelé paradajky, ak sa vám ich podarí kúpiť v zime, máte šťastie. Ja kupujem v zime hlavne cherry paradajky, lebo tie chutia aj v zime, niektoré sú  naozaj výborné a za dobrú cenu. Ďalšou dôležitou surovinou je mozzarella, najlepšia je "di bufala" z byvolieho mlieka.

Ako tak rozmýšľam, vlastne to ani nie je recept, veď to zvládne aj malé dieťa 🙂

  1. Stačí nakrájať paradajky, natrhať mozzarellu a lístky čerstvej bazalky, so sušenou to ani neskúšajte.
  2. Prekvapnúť kvalitným olivovým olejom, dochutiť soľou.
  3. Ja ešte pridávam štipku čerstvo mletého čierneho korenia, asi mám na neho slabosť, lebo ho dávam takmer všade. Dobrú chuť 🙂

 

Šalát Caprese

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *