Šafranové krevety s quinoa

Recept Šafranové krevety s quinoa

Pridal: Andrea Mackova, 17.2.2015

Kategorie: Zdravé recepty, 15 minútovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Táto večera stála za to ☺☺. Voňavá, jemná, plná chutí a ešte k tomu zdravá. Mám novú lásku - volá sa quinoa. Veľmi zachutila. Na Mňamotách má dnes svoju premíéru a určite sa s ňou nielen v SKINNY DINNERS ešte stretnete. Ak neviete, len si o nej vyguglite, aká je zdraviu prospešná a budete utekať do prvého obchodu so zdravou výživou, aby ste si ju kúpili a vyskúšali. Mali sme k nej do chrumkava opečené šafranové krevetky. Recept je pre dve osoby.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 17.2.2015

Kategorie: Zdravé recepty, 15 minútovky

SUROVINY

100 mlquinoa
200 mlvoda
(podľa chuti)soľ
250 gkoktailové krevety
2 PLextra virgin olivový olej
2 strúčikycesnak
1 ČLšafrán
(podľa chuti)soľ
(suché, dali sme kabinetné rulandské) 40 mlbiele víno
hrsťpetržlenová vňať
citrón

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Quinou prepláchnem v sitku, najprv v teplej, potom v studenej vode. 
  2. Dám ju variť do osolenej vody, cca na 15 minút na slabom plameni - potom vypnem a nechám ju "dôjsť" podobne ako ryžu ďalších 15 minút. 
  3. Cesnak pokrájam nadrobno a spením na oleji.
  4. Prihodím krevety a petržlen, osolím.  Ak pustia vodu, čakám kým sa táto z väčšej časti neodparí, potom podlejem vínom a nechám zredukovať. 
  5. Nakoniec pridám šafrán a za stáleho miešania a prehadzovania opekám do zlatista. Veľmi rýchlo sú hotové.
Na tanieri pokvapkáme citrónovou šťavou. Nechajte si chutnať!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť