NajRecept.sk Zdravé recepty Šafranové krevety s quinoa
Šafranové krevety s quinoa
Recept Šafranové krevety s quinoa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   17.2.2015

Šafranové krevety s quinoa

Táto večera stála za to ☺☺. Voňavá, jemná, plná chutí a ešte k tomu zdravá. Mám novú lásku - volá sa quinoa. Veľmi zachutila. Na Mňamotách má dnes svoju premíéru a určite sa s ňou nielen v SKINNY DINNERS ešte stretnete. Ak neviete, len si o nej vyguglite, aká je zdraviu prospešná a budete utekať do prvého obchodu so zdravou výživou, aby ste si ju kúpili a vyskúšali. Mali sme k nej do chrumkava opečené šafranové krevetky. Recept je pre dve osoby.

Suroviny
100 ml
quinoa
200 ml
voda
(podľa chuti)
soľ
250 g
koktailové krevety
2 PL
extra virgin olivový olej
2 strúčiky
cesnak
1 ČL
šafrán
(podľa chuti)
soľ
(suché, dali sme kabinetné rulandské) 40 ml
biele víno
hrsť
petržlenová vňať
citrón
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Quinou prepláchnem v sitku, najprv v teplej, potom v studenej vode. 
  2. Dám ju variť do osolenej vody, cca na 15 minút na slabom plameni - potom vypnem a nechám ju "dôjsť" podobne ako ryžu ďalších 15 minút. 
  3. Cesnak pokrájam nadrobno a spením na oleji.
  4. Prihodím krevety a petržlen, osolím.  Ak pustia vodu, čakám kým sa táto z väčšej časti neodparí, potom podlejem vínom a nechám zredukovať. 
  5. Nakoniec pridám šafrán a za stáleho miešania a prehadzovania opekám do zlatista. Veľmi rýchlo sú hotové.
Na tanieri pokvapkáme citrónovou šťavou. Nechajte si chutnať!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár