Medový závin

Pridal: adkas-tastyfood, 19.2.2015
Kategorie: Dezerty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Tieto medové záviny som piekla tohoto roku prvýkrát. Jedla som ich pred pár rokmi u mojej tety a už vtedy som si vypýtala recept, ale akosi som naň pozabudla. Pred dvomi rokmi mi ich pripomenula kolegyňa v práci a až teraz dozrel čas, aby som ich konečne urobila aj ja. Medové záviny si môžete plniť rôznymi plnkami. Základ však vždy tvorí slivkový lekvár a orechy. Z tejto dávky vzídu tri záviny. Do jedného som pridala k základu ešte hrozienka, do druhého nastrúhaný marcipán a do tretieho závinu som pridala čoko - chipsy. Podľa mňa je najchutnejšia plnka iba so slivkovým lekvárom a nahruho posekanými orechami. Záviny majú dlhú trvanlivosť, takže ich možno upiecť v dostatočnom časovom predstihu pred Vianocami.
Pridal: adkas-tastyfood, 19.2.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Plnka:
- Všetky suroviny na cesto zmiesime spolu a necháme v chladničke postáť 2-3 hodiny.
- Cesto rozdelíme na tri časti.
- Každé rozvaľkáme na tenší plát, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme posekanými orechami. Možno pridať hrozienka, nastrúhať marcipán, kandizovanú pomarančovú kôru alebo čoko chipsy.
- Zvinieme do závinu a pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie v rúre na 170 °C cca 20-25 minút.
- Necháme vychladnúť, po vychladnutí ho zabalíme do alobalu a uskladníme na chladnom a suchom mieste.