Medový závin

Recept Medový závin

Pridal: adkas-tastyfood, 19.2.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tieto medové záviny som piekla tohoto roku prvýkrát. Jedla som ich pred pár rokmi u mojej tety a už vtedy som si vypýtala recept, ale akosi som naň pozabudla. Pred dvomi rokmi mi ich pripomenula kolegyňa v práci a až teraz dozrel čas, aby som ich konečne urobila aj ja. Medové záviny si môžete plniť rôznymi plnkami. Základ však vždy tvorí slivkový lekvár a orechy. Z tejto dávky vzídu tri záviny. Do jedného som pridala k základu ešte hrozienka, do druhého nastrúhaný marcipán a do tretieho závinu som pridala čoko - chipsy. Podľa mňa je najchutnejšia plnka iba so slivkovým lekvárom a nahruho posekanými orechami. Záviny majú dlhú trvanlivosť, takže ich možno upiecť v dostatočnom časovom predstihu pred Vianocami.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 19.2.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

600 ghladká múka
200 gpráškový cukor
4 ksvajce
1 ČLsóda bicarbóna
(mleté) 1 ČLklinčeky
2 ČLškorica
3 PLmed

Plnka:

cca 600 g (1 a 1/2 kelímka)slivkový lekvár
(posekané) 240 - 300 gorechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto zmiesime spolu a necháme v chladničke postáť 2-3 hodiny.
  2. Cesto rozdelíme na tri časti.
  3. Každé rozvaľkáme na tenší plát, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme posekanými orechami. Možno pridať hrozienka, nastrúhať marcipán, kandizovanú pomarančovú kôru alebo čoko chipsy.
  4. Zvinieme do závinu a pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie v rúre na 170 °C cca 20-25 minút.
  5. Necháme vychladnúť, po vychladnutí ho zabalíme do alobalu a uskladníme na chladnom a suchom mieste.
Ako som už spomínala v úvode, závin má dlhú trvanlivosť, takže ho môžete piecť v dostatočnom časovom predstihu pred spotrebou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť