Linecké cesto

Recept Linecké cesto

Pridal: adkas-tastyfood, 5.2.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je veľa rôznych receptov na linecké cesto. Pre mňa jednoznačne je toto najlepšie. Nie je to žiadna novinka, ale je dobré mať ho vždy po ruke. Výborne sa s ním pracuje a po upečení je cesto chutné a krehké. Z lineckého vykrajujeme rôzne tvary, zlepujeme džemom, rôznymi plnkami. Môžeme ich máčať do čokolády, zdobiť farebným posypom alebo orechmi, fondánom alebo posypeme práškovým cukrom. Fantázií sa medze nekladú. Tip: Uľahčite si prácu v kuchyni s modernými vstavanými rúrami MORA. Čas pri príprave jedla vám ušetria prednastavené programy pečenia, ktoré umožňujú uložiť až 8 vašich obľúbených receptov. Čistenie rúry potom hravo zvládnete vďaka programu EcoClean, ktorý je súčasne maximálne šetrný k životnému prostrediu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 5.2.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

300 ghladká múka
200 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 - 2 ksžĺtok
citrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny rýchlo spracujeme a hotový bochník cesta zabalíme do fólie. Odložíme do chladničky minimálne na 1 hodinu zachladiť. Moje sa chladilo 2 dni.
  2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 mm a vykrajujeme formičkami rôzne tvary.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 8 minút na plechu vyloženom papierom na pečenie. Cesto má byť svetlé iba s jemne ružovými okrajmi.
  4. Necháme vychladnúť a zlepujeme po dva kusy spolu.
  5. Finálne zdobenie podľa vlastného uváženia.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť