Linecké cesto

Pridal: adkas-tastyfood, 5.2.2015
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
Nahraj fotku a pochváľ sa
Je veľa rôznych receptov na linecké cesto. Pre mňa jednoznačne je toto najlepšie. Nie je to žiadna novinka, ale je dobré mať ho vždy po ruke. Výborne sa s ním pracuje a po upečení je cesto chutné a krehké. Z lineckého vykrajujeme rôzne tvary, zlepujeme džemom, rôznymi plnkami. Môžeme ich máčať do čokolády, zdobiť farebným posypom alebo orechmi, fondánom alebo posypeme práškovým cukrom. Fantázií sa medze nekladú. Tip: Uľahčite si prácu v kuchyni s modernými vstavanými rúrami MORA. Čas pri príprave jedla vám ušetria prednastavené programy pečenia, ktoré umožňujú uložiť až 8 vašich obľúbených receptov. Čistenie rúry potom hravo zvládnete vďaka programu EcoClean, ktorý je súčasne maximálne šetrný k životnému prostrediu.
Pridal: adkas-tastyfood, 5.2.2015
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
SUROVINY
- Všetky suroviny rýchlo spracujeme a hotový bochník cesta zabalíme do fólie. Odložíme do chladničky minimálne na 1 hodinu zachladiť. Moje sa chladilo 2 dni.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 mm a vykrajujeme formičkami rôzne tvary.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 8 minút na plechu vyloženom papierom na pečenie. Cesto má byť svetlé iba s jemne ružovými okrajmi.
- Necháme vychladnúť a zlepujeme po dva kusy spolu.
- Finálne zdobenie podľa vlastného uváženia.
Supéééér recept na prípravu najlineckého cesta. Aj keď ten postup mi tak trochu ušiel. Či?