Linecké cesto

Linecké cesto

By 5. februára 2015

Je veľa rôznych receptov na linecké cesto. Pre mňa jednoznačne je toto najlepšie. Nie je to žiadna novinka, ale je dobré mať ho vždy po ruke. Výborne sa  s ním pracuje a po upečení je cesto chutné a krehké. Z lineckého vykrajujeme rôzne tvary, zlepujeme džemom, rôznymi plnkami. Môžeme ich máčať do čokolády, zdobiť farebným posypom alebo orechmi, fondánom alebo posypeme práškovým cukrom. Fantázií sa medze nekladú.

 

 

Ingredients

Instructions

  1. Všetky suroviny rýchlo spracujeme a hotový bochník cesta zabalíme do fólie. Odložíme do chladničky minimálne na 1 hodinu zachladiť. Moje sa chladilo 2 dni.
  2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 mm a vykrajujeme formičkami rôzne tvary.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 8 minút na plechu vyloženom papierom na pečenie.
    Cesto má byť svetlé iba s jemne ružovými okrajmi.
  4. Necháme vychladnúť a zlepujeme po dva kusy spolu.
  5. Finálne zdobenie podľa vlastného uváženia.

Linecké cesto

 

Linecké cesto

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (5 hlasov, priemerne: 3,80 z 5)
Loading...

5 odpovedí na Linecké cesto

  1. irena

    Vyzkoušela jsem line ke těsto.Povedlo se.

  2. Kata50

    Máš pravdu Adrianka, pomer surovín 3:2:1 a IBA žĺtka je to najlepšie pre linecké cesto. Aj ja už ináč nepečiem. Pekný deň ti prajem 🙂

  3. Zuzka

    Perfektne kolaciky. Idem ich piect treti krat 🙂 makkucke aj po tyzdni.

  4. Baran Rudolf

    Som 64 ročný aj ja pečiem linecké koláčiky pre moje vnúčatka,keď prídu domov na vianoce z anglicka a hovoria stále dedko je to fajn a já mam radosť.

  5. BestJanet

    I see you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn extra bucks every month because
    you’ve got high quality content. If you want to know how to make extra $$$, search for: Ercannou’s essential adsense
    alternative

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *