NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Linecké cesto
Linecké cesto
Recept Linecké cesto
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   5.2.2015

Linecké cesto

Je veľa rôznych receptov na linecké cesto. Pre mňa jednoznačne je toto najlepšie. Nie je to žiadna novinka, ale je dobré mať ho vždy po ruke. Výborne sa s ním pracuje a po upečení je cesto chutné a krehké. Z lineckého vykrajujeme rôzne tvary, zlepujeme džemom, rôznymi plnkami. Môžeme ich máčať do čokolády, zdobiť farebným posypom alebo orechmi, fondánom alebo posypeme práškovým cukrom. Fantázií sa medze nekladú. Tip: Uľahčite si prácu v kuchyni s modernými vstavanými rúrami MORA. Čas pri príprave jedla vám ušetria prednastavené programy pečenia, ktoré umožňujú uložiť až 8 vašich obľúbených receptov. Čistenie rúry potom hravo zvládnete vďaka programu EcoClean, ktorý je súčasne maximálne šetrný k životnému prostrediu.

Suroviny
300 g
hladká múka
200 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 - 2 ks
žĺtok
citrónová kôra
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny rýchlo spracujeme a hotový bochník cesta zabalíme do fólie. Odložíme do chladničky minimálne na 1 hodinu zachladiť. Moje sa chladilo 2 dni.
  2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 mm a vykrajujeme formičkami rôzne tvary.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 8 minút na plechu vyloženom papierom na pečenie. Cesto má byť svetlé iba s jemne ružovými okrajmi.
  4. Necháme vychladnúť a zlepujeme po dva kusy spolu.
  5. Finálne zdobenie podľa vlastného uváženia.
 
Komentáre k receptu
Cestár    ·   11.11.2021   ·   Odpovedať   ·  

Supéééér recept na prípravu najlineckého cesta. Aj keď ten postup mi tak trochu ušiel. Či?

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár