Klasický cheesecake
Cheesecake je ľahký a výborný. Originálny recept pochádza zo starovekého Grécka, no dnes je najznámejší ten ktorý si američania doladili so svojim lahodným Philadelphia cream cheese-om. Už dávno sa dá dostať aj u nás, je veľmi drahý a je v ňom veľmi málo, ale aspoň za jeden pokus to s ním určite stojí! Táto verzia je s mascarpone a tvarohom. Každému podľa chuti :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
500 gmascarpone
250 gtvaroh jemný
200 gkyslá smotana
250 g (odporúčam pridávať postupne, pre každého je iné množstvo dostačujúce)práškový cukor
3 ksvajce
1 ksžĺtok
Korpus:
250 g (zančka hobbits)sušienky
120 gmaslo
1 PLmed
3 KLmletá škorica
- Korpus pripravíme tak, že rozmixujeme na prach keksíky.
- Zamiešame roztopené maslo, pridáme med a škoricu. Poriadne zamiešame.
- Touto zmesou vyložíme spodok tortovej formy (do ktorej sme predtým dali papier na pečenie!). So zmesou sa ťažko pracuje, treba prstami utlapkávať, snažiť sa približne rovnako rozmiestniť cesto. Ak to vychádza tak aj na boky môžeme vyvýšiť trochu cesta.
- Dáme piecť na 180 °C na 10 min.
- Všetko dáme do misky okrem vajíčok a žĺtka. Poriadne rozmiešame šlahačom.
- Potom pridávame postupne vajíčka po jednom, za každým zašlaháme.
- Vylejeme zmes do formy a dáme znova piecť na 160 °C asi 1 hod a 10min.
- Potom vypneme rúru a pootvoríme dvierká a takto necháme chladnúť cheesecake asi 20 min.
- Potom ho vyberieme necháme úplne vychladnúť a dáme na pár hodín do chladničky ( najlepšie cez noc).
KOMENTÁRE K RECEPTU