Fotorecept| Hrubé rezance

Fotorecept| Hrubé rezance

Pridal: klaura, 23.2.2015

Kategorie: Sladké jedlá, Cestoviny, 15 minútovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čo o nich napísať. Väčšinou ich robím k fazuľovici, to si naložíme do taniera tieto rezance a zalejeme horúcou polievkou. Áno, máte pravdu, tanier je naplnený kopcom, ale v ten deň už jesť nemusíte :) Inak sú rezance výborné na sladko s orechami, makom, tvarohom, poliate maslom alebo na slano opečené len tak do chrumkava na panvici, či s vajíčom, alebo kyslou smotanou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 23.2.2015

Kategorie: Sladké jedlá, Cestoviny, 15 minútovky

SUROVINY

400 gpolohrubá múka
4 ksvajce
1/2 ČLsoľ
(podľa potreby)voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku nasypeme na pracovnú dosku a v strede spravíme jamku, do ktorej rozbijeme vajcia.
  2. Pridáme soľ a pomaly spolu zapracujeme. Ak treba, prilejeme trochu vody.
  3. Najskôr nožom, následne rukami vypracujeme tuhé a vláčne cesto, ktoré by sa nemalo lepiť na dosku.
  4. Zakryjeme utierkou a necháme postáť asi hodinu. 
  5. Následne vyvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm. 
  6. Pokrájame na pásy, ktoré naskladáme na seba. 
  7. Medzi pásy sypeme múku, aby sa rezance pri krájaní nelepili k sebe. Nakrájame širšie rezance. 
  8. Uvaríme ich v osolenej vode, keď vystúpia nahor, sú hotové.
  9. Vodu scedíme, rezance dáme do misy a pokvapkáme olejom alebo maslom.
Sú pripravené na ďalšie použitie, napríklad s vajcom : Alebo s kyslou kapustou :  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť