Fotorecept| Hrubé rezance

Pridal: klaura, 23.2.2015
Kategorie: Sladké jedlá, Cestoviny, 15 minútovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Čo o nich napísať. Väčšinou ich robím k fazuľovici, to si naložíme do taniera tieto rezance a zalejeme horúcou polievkou. Áno, máte pravdu, tanier je naplnený kopcom, ale v ten deň už jesť nemusíte :) Inak sú rezance výborné na sladko s orechami, makom, tvarohom, poliate maslom alebo na slano opečené len tak do chrumkava na panvici, či s vajíčom, alebo kyslou smotanou.
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 23.2.2015
Kategorie: Sladké jedlá, Cestoviny, 15 minútovky
SUROVINY
400 gpolohrubá múka
4 ksvajce
1/2 ČLsoľ
(podľa potreby)voda
- Múku nasypeme na pracovnú dosku a v strede spravíme jamku, do ktorej rozbijeme vajcia.
- Pridáme soľ a pomaly spolu zapracujeme. Ak treba, prilejeme trochu vody.
- Najskôr nožom, následne rukami vypracujeme tuhé a vláčne cesto, ktoré by sa nemalo lepiť na dosku.
- Vodu scedíme, rezance dáme do misy a pokvapkáme olejom alebo maslom.
KOMENTÁRE K RECEPTU