Fotorecept| Hrubé rezance

Fotorecept| Hrubé rezance

By 23. februára 2015

Čo o nich napísať. Väčšinou ich robím k fazuľovici, to si naložíme do taniera  tieto rezance a zalejeme horúcou polievkou. Áno, máte pravdu, tanier je naplnený kopcom, ale v ten deň už jesť nemusíte 🙂
Inak sú rezance výborné na sladko s orechami, makom, tvarohom, poliate maslom alebo na slano opečené len tak do chrumkava na panvici, či s vajíčom, alebo kyslou smotanou.

 

Ingredients

Instructions

  1. Múku nasypeme na pracovnú dosku a v strede spravíme jamku, do ktorej rozbijeme vajcia.
  2. Pridáme soľ a pomaly spolu zapracujeme. Ak treba, prilejeme trochu vody.
  3. Najskôr nožom, následne rukami vypracujeme tuhé a vláčne cesto, ktoré by sa nemalo lepiť na dosku.
  4. Zakryjeme utierkou a necháme postáť asi hodinu.Hrubé rezance1

     

  5. Následne vyvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm.Hrubé rezance2

     

  6. Pokrájame na pásy, ktoré naskladáme na seba.Hrubé rezance3

     

  7. Medzi pásy sypeme múku, aby sa rezance pri krájaní nelepili k sebe. Nakrájame širšie rezance.Hrubé rezance4

     

  8. Uvaríme ich v osolenej vode, keď vystúpia nahor, sú hotové.Hrubé rezance5
  9. Vodu scedíme, rezance dáme do misy a pokvapkáme olejom alebo maslom.

Sú pripravené na ďalšie použitie, napríklad s vajcom :

Hrubé rezance6
Alebo s kyslou kapustou :

Hrubé rezance7

 

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *