Bagetky s riccotou a domácim cibuľovým lekvárom

Recept Bagetky s riccotou a domácim cibuľovým lekvárom

Pridal: Martina Schmidtova, 17.2.2015

Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak starý rok finišuje. Ale miesto bilancovania a dávania si nesplnitelných predsavzatí tu mám recept na skvelé silvestrovské pohostenie. Je hotové raz dva. Ja som si piekla svoje bagetky, vy kľudne použitie tie francúzske z obchodu. Ale myslím si, že aj obyčajný chlebík, alebo žemľa tomu neublížia. A miesto riccoty použite domáci syr.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 17.2.2015

Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky

SUROVINY

hnedý cukor
červená cibuľa
70 gmaslo
balzamikový ocot
soľ
korenie
(alebo iný mäkký syr)ricotta
(alebo iné pečivo)bageta

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cukor si necháme rozpustiť s 1 lyž. vody a pridáme maslo, potom nakrájanú cibuľu.
  2. Osolíme a okoreníme, pridáme cca 1 až 2 lyžice balzamikového octa.
  3. Varíme zhruba 45 min, cibuľka sa začne skoro rozvárať ale je lepšie ju úplne nerozvariť. Priebežne dochucujte.
  4. Po uvarení lekváru odstavte a nechajte vychladiť aby ste mohli natierať. Ak nechcete hneď konzumovať možete lekvár dať do misky a prikryté skladovať v ladničke aj dva tri dni.
  5. Potom už len na nakrájanú bagetku dáme syr a lekvár. Podávame :).
Vydarenú silvestrovskú noc alebo dobrú chuť :) xoxo tina  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť