Vajíčková nátierka

Vajíčková nátierka

By 12. januára 2015

Pôvodný recept, ktorý som našiel na stránke NajRecept.sk som trošku pozmenil a nakoniec to dopadlo takto. Nátierka je výborná na studený bufet, rýchla jednohubka pre návštevu, či na večerné posedenie pri telke.

Ingredients

Instructions

  1. Začal som vajíčkami, uvaril som ich na tvrdo a nechal vychladnúť.
  2. Potom som oddelil žĺtka od bielkov. Žĺtka som v miske rozmiešal s horčicami, syrom, maslom, nadrobno nakrájanou cibuľou a pažítkou.
  3. Bielka som nadrobno nakrájal a pridal k žĺtkovej nátierke. Dochutil som čerstvo mletým korením  a soľou, ale s tou opatrne, lebo dijonská horčica je slaná dosť. Aj preto som ju spojil s plnotučnou.
  4. Nechal som stuhnúť v chladničke a z nátierky som vytvaroval malé guľky, ktoré som vložil do papierových košíčkov. Dobrú chuť 🙂

 

vajíčková nátierka

 

Print

 

 

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *