Vajíčková nátierka

Pridal: S varechou v ruke, 12.1.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pôvodný recept, ktorý som našiel na stránke NajRecept.sk som trošku pozmenil a nakoniec to dopadlo takto. Nátierka je výborná na studený bufet, rýchla jednohubka pre návštevu, či na večerné posedenie pri telke.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 12.1.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny
SUROVINY
3 - 4 kusyvajce
100 gmaslo
1 PLdijonská horčica
1 PLplnotučná horčica
1 PLmäkký syr
1 malý kuscibuľa
pažítka
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
- Začal som vajíčkami, uvaril som ich na tvrdo a nechal vychladnúť.
- Potom som oddelil žĺtka od bielkov. Žĺtka som v miske rozmiešal s horčicami, syrom, maslom, nadrobno nakrájanou cibuľou a pažítkou.
- Bielka som nadrobno nakrájal a pridal k žĺtkovej nátierke. Dochutil som čerstvo mletým korením a soľou, ale s tou opatrne, lebo dijonská horčica je slaná dosť. Aj preto som ju spojil s plnotučnou.
- Nechal som stuhnúť v chladničke a z nátierky som vytvaroval malé guľky, ktoré som vložil do papierových košíčkov. Dobrú chuť :)
KOMENTÁRE K RECEPTU