Vajíčková nátierka

Recept Vajíčková nátierka

Pridal: S varechou v ruke, 12.1.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pôvodný recept, ktorý som našiel na stránke NajRecept.sk som trošku pozmenil a nakoniec to dopadlo takto. Nátierka je výborná na studený bufet, rýchla jednohubka pre návštevu, či na večerné posedenie pri telke.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 12.1.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

SUROVINY

3 - 4 kusyvajce
100 gmaslo
1 PLdijonská horčica
1 PLplnotučná horčica
1 PLmäkký syr
1 malý kuscibuľa
pažítka
čerstvo mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Začal som vajíčkami, uvaril som ich na tvrdo a nechal vychladnúť.
  2. Potom som oddelil žĺtka od bielkov. Žĺtka som v miske rozmiešal s horčicami, syrom, maslom, nadrobno nakrájanou cibuľou a pažítkou.
  3. Bielka som nadrobno nakrájal a pridal k žĺtkovej nátierke. Dochutil som čerstvo mletým korením  a soľou, ale s tou opatrne, lebo dijonská horčica je slaná dosť. Aj preto som ju spojil s plnotučnou.
  4. Nechal som stuhnúť v chladničke a z nátierky som vytvaroval malé guľky, ktoré som vložil do papierových košíčkov. Dobrú chuť :)
 

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť