Raňajky, ktoré vás nakopnú

Pridal: Andrea Mackova, 28.1.2015
Kategorie: Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak sa vám omrzeli tradičné raňajky, ktorých základom je chlieb,či pečivo, vyskúšajte pšeno. Obsahuje veľa železa a vitamínov skupiny B, ale aj mnoho ďalších minerálov a vlákniny. Je bezlepkové. Prospieva nechtom, vlasom i zubom. Nezahlieňuje dýchacie cesty. Nemalo by preto chýbať v jedálničku budúcich mamičiek, či malých detí.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 28.1.2015
Kategorie: Chuťovky
SUROVINY
(lúpané proso) 200 ml pšeno
300 mlvoda
1 PLsušené brusnice
1/2 ČLškorica
1-2 ksjablko
(na posypanie)pekanové a vlašské orechy
- Pred varením je dobré ho 1-2x prepláchnuť vriacou vodou, zbavíme ho horkosti.
- Varíme ho vode podobne ako ryžu, ak si želáte viac kašovitu konzistenciu, pokojne pridajte vody. Tentokrát som ho varila so škoricou a brusnicami.
- Polovychladnuté som ho prekladala strúhaným jabĺčkom.
- Dochutila som sekanými orechami, ktoré môžete nasucho krátko opražiť.
Spravte si k nemu šípkový čaj s medom.
KOMENTÁRE K RECEPTU