NajRecept.sk Šaláty Zeleninové šaláty Medové krídielka s červeným šalátom
Medové krídielka s červeným šalátom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   20.1.2015

Medové krídielka s červeným šalátom

Od našich kamarátov sme nedávno dostali tekvicový olej. Dnes mal svoju premiéru. Ak ste to nevedeli, je veľmi zdravý a výborne vplýva na ľudský organizmus. Je bohatý na vitamín E a zinok. Obsahuje širokú škálu minerálov a stopových prvkov. Má antioxidačné účinky, je ľahko stráviteľný a neobsahuje cholesterol.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Krídielká:

8 ks
kuracie krádla
soľ

Marináda:

0,5 dcl
olej
0,5 dcl
voda
1 PL
med
1 ČL (aké máte doma, ja som dala grilovacie s bylinkami a trochu mexického)
pikantné korenie
1/2 ČL
soľ

Červený šalát:

(malá) 1 hlávka)
červená kapusta
2 ks
karotka
1 ks
šalotka

Zálievka na šalát:

2 PL
biely jogurt
2 PL
olivový olej
2 PL
voda
1 PL
tekvicový olej
1 ČL
dijonska horčica
z 1/2 citróna
citrónová šťava
korenie na šalát
soľ
sušený kôpor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Krídielka marinujete niekoľko hodín.
  2. Pekáč  vysteliete papierom na pečenie. Naň poukladáte 3-4 očistené zemiaky pokrájané na kolieska, ktoré posolíte a posypete drvenou rascou.
  3. Na zemiaky poukladáte krídielka, pokvapkáte zvyškom marinády.
  4. Pečiete v rúre na 180 -200°C do červeno - zlatista.
  5. Očistenú zeleninu posekáte na tenké kúsky a premiešate so zálievkou, necháte odležať.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov