Medové krídielka s červeným šalátom

Pridal: Andrea Mackova, 20.1.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Mäso, Prílohy, Šaláty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Od našich kamarátov sme nedávno dostali tekvicový olej. Dnes mal svoju premiéru. Ak ste to nevedeli, je veľmi zdravý a výborne vplýva na ľudský organizmus. Je bohatý na vitamín E a zinok. Obsahuje širokú škálu minerálov a stopových prvkov. Má antioxidačné účinky, je ľahko stráviteľný a neobsahuje cholesterol.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 20.1.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Mäso, Prílohy, Šaláty
SUROVINY
Krídielká:
8 kskuracie krádla
soľ
Marináda:
0,5 dclolej
0,5 dclvoda
1 PLmed
1 ČL (aké máte doma, ja som dala grilovacie s bylinkami a trochu mexického)pikantné korenie
1/2 ČLsoľ
Červený šalát:
(malá) 1 hlávka)červená kapusta
2 kskarotka
1 ks šalotka
Zálievka na šalát:
2 PLbiely jogurt
2 PLolivový olej
2 PLvoda
1 PLtekvicový olej
1 ČLdijonska horčica
z 1/2 citróna citrónová šťava
korenie na šalát
soľ
sušený kôpor
- Krídielka marinujete niekoľko hodín.
- Pekáč vysteliete papierom na pečenie. Naň poukladáte 3-4 očistené zemiaky pokrájané na kolieska, ktoré posolíte a posypete drvenou rascou.
- Na zemiaky poukladáte krídielka, pokvapkáte zvyškom marinády.
- Pečiete v rúre na 180 -200°C do červeno - zlatista.
- Očistenú zeleninu posekáte na tenké kúsky a premiešate so zálievkou, necháte odležať.
KOMENTÁRE K RECEPTU