Medové krídielka s červeným šalátom

Recept Medové krídielka s červeným šalátom

Pridal: Andrea Mackova, 20.1.2015

Kategorie: Zeleninové, Mäso, Prílohy, Šaláty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Od našich kamarátov sme nedávno dostali tekvicový olej. Dnes mal svoju premiéru. Ak ste to nevedeli, je veľmi zdravý a výborne vplýva na ľudský organizmus. Je bohatý na vitamín E a zinok. Obsahuje širokú škálu minerálov a stopových prvkov. Má antioxidačné účinky, je ľahko stráviteľný a neobsahuje cholesterol.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 20.1.2015

Kategorie: Zeleninové, Mäso, Prílohy, Šaláty

SUROVINY

Krídielká:

8 kskuracie krádla
soľ

Marináda:

0,5 dclolej
0,5 dclvoda
1 PLmed
1 ČL (aké máte doma, ja som dala grilovacie s bylinkami a trochu mexického)pikantné korenie
1/2 ČLsoľ

Červený šalát:

(malá) 1 hlávka)červená kapusta
2 kskarotka
1 ks šalotka

Zálievka na šalát:

2 PLbiely jogurt
2 PLolivový olej
2 PLvoda
1 PLtekvicový olej
1 ČLdijonska horčica
z 1/2 citróna citrónová šťava
korenie na šalát
soľ
sušený kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Krídielka marinujete niekoľko hodín.
  2. Pekáč  vysteliete papierom na pečenie. Naň poukladáte 3-4 očistené zemiaky pokrájané na kolieska, ktoré posolíte a posypete drvenou rascou.
  3. Na zemiaky poukladáte krídielka, pokvapkáte zvyškom marinády.
  4. Pečiete v rúre na 180 -200°C do červeno - zlatista.
  5. Očistenú zeleninu posekáte na tenké kúsky a premiešate so zálievkou, necháte odležať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť