NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Fotorecept | Krémová mrkvová polievka
Fotorecept | Krémová mrkvová polievka
Fotorecept | Krémová mrkvová polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   22.1.2015

Fotorecept | Krémová mrkvová polievka

Mrkvová polievka, ktorá je rýchla, jednoduchá a zdravá. Na jej prípravu stačí málo surovín, ktoré sú väčšinou doma. Polievky som nejedávala kedysi takmer vôbec až na niekoľko výnimiek. V poslednej dobe tento deficit dobieham a učím sa variť rôzne polievky. I keď táto krémová mrkvová polievka nie je žiaden nový a prevratný objav, pre mňa to je pokrok v kuchyni. Pomaly sa učím variť rôzne druhy jedál, pretože odmalička ma to ťahalo skôr k pečeniu ako vareniu. Nuž ale na koláčoch a zákuskoch sa vyžiť celý život nedá, takže hrnce a platnička sú v pozore a nezaháľajú. Naposledy naposledy som varila svoju premiérovú prvú nedeľnú hovädziu polievku, pri ktorej mi trochu ušla ruka so soľou, avšak zachránil to zemiak, ktorý všetku nadbytočnú soľ vsal do seba :) Keďže sa vývar celý nejzdedol, zvyšky som použila na prípravu tejto polievky. Jej chuť je naozaj vynikajúca a tá farba! Krásna oranžová bez žiadnych farbív a umelých dochucovadiel. Chutí skvelo a zasýti napríklad na večeru ak si k nej dáte opečený chlebík alebo krutóny.

Suroviny
3 kusy (stredne veľké)
mrkva
1/2 ks
cibuľa
1/2 litra
hovädzí vývar
soľ
1 cm plátok
maslo
1 PL
olivový olej
1 cm kúsok (čerstvý)
zázvor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cibuľu nakrájame najemno a opečieme na rozpustenom masle zmiešanom s olivovým olejom.
  2. Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska a pridáme k cibuli. Mrkvu orestujeme.
  3. Zalejeme hovädzím vývarom tak aby mrkva bola pod vodou (približne 200 ml vývaru). Pridáme aj plátok zázvoru, ktorý však necháme povariť len chvíľu, podľa toho akú intenzitu chceme cítiť v polievke. Dusíme kým bude mrkva mäkká.TIP: Ak nemáte hovädzí vývar môžete pridať napríklad bujón alebo zeleninový vývar.
  4. Keď je už mrkva mäkká dolejeme zvyšný vývar  (približne 300 ml, ktorý môžete mať rozmiešaný napráklad aj s vodou) a necháme prevariť.
  5. Rozmixujeme dohladka a podávame.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár