Zelerové hranolky

Recept Zelerové hranolky

Pridal: klaura, 17.12.2014

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hranolky nemusia byť vždy len zo zemiakov. Skúste zdravšiu variantu zo zeleru. Hodia sa ako samostatný pokrm alebo ako príloha k mäsu. Tá chuť vás určite príjemne prekvapí. :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 17.12.2014

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

zeler
kari korenie
soľ
olivový olej
cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Očistený zeler nakrájame na 1 cm plátky a potom ešte na hranolčeky.  V mise ich opatrne posypeme kari korením (nie veľa, aby pokrm nebol horký), posolíme, pridáme pretlačený cesnak a pokvapkáme olejom.
  2. Dobre premiešame, aby sa všetky kúsky pekne obalili.  Rozprestrieme na plech  vyložený pečiacim papierom . Aby sa hranolky dobre upiekli, nemali by sa prekrývať.
  3. Pečieme na 200 stupňoch cca 30 minút. (Ja  som piekla v mikrovlnke na funkcii chrisp ... preto ten okrúhly zapekací tanier.)
  4. Upečieme do chrumkava a podávame.
  5. Ako samotný pokrm podávame s dipom ... zamiešaným z jogurtu, kyslej smotany, trochou soli, pridáme k tomu citrónovú šťavu a čerstvo namleté čierne korenie.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť