Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi

Pridal: Evca, 3.12.2014
Kategorie: Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Asi vás ako prvé napadlo čo to vlastne gremolata je. Gremolata je zmes petržlénu, citronovej kôry, oleja a cesnaku. Tento recept odporúčam všetkým, ktorí majú radi ryby a trošku netradičné chute. Ingrediencie sú na 4 porcie.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Evca, 3.12.2014
Kategorie: Ryby a morské plody
SUROVINY
2 PLmaslo
50 gstrúhanka
1 PL (kopcovitá, orechy nasekané nadrobno) vlašské orechy
z 1 ksšťava citrónová
z 1 kskôra citrónová
2 PL (čerstvá, nasekaná)petržlenová vňať
2 vetvičky (čerstvé nasekané) Môžete použiť aj sušené rozmarín
4 filety po 150 gtreska
2 strúčiky (pretlačené)cesnak
1 skchilli paprička
3 PL (alebo orechový olej) olivový olej
Gramolatové zemiaky
zemiaky
hrsťpetržlenová vňať
2 strúčiky (nasekané)cesnak
z 1 kscitrónová kôra
1 PLolivový olej
čierne korenie
soľ
2 PLmaslo
hrsťpíniové orechy
Filety
- Rozpustíme maslo, do ktorého pridáme strúhanku, orechy, citrónovú kôru a šťavu z 1 citróna, polovicu nasekanej petržlenovej vňate a polovicu rozmarínu. Všetko zmiešať dohromady.
- Ryby si osolíme z každej strany a uložíme do alobalom vyloženej zapekacej misky.
- Na vrch každého filetu rovnomerne popritláčame plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre okolo 25- 30 minút.
- Zmiešame cesnak, zvyšnú citronovú šťavu a kôru, rozmarín, petržlenovu vňať a chilli papričku.
- Zmiešame s olejom, kým sa to všetko nespojí.
- Týmto dresigom rovnomerne polejeme upečené rybacie filety.
KOMENTÁRE K RECEPTU