Pohánka so šunkou

Pohánka so šunkou

By 3. decembra 2014

POHÁNKA ...  pôvodne potravina chudobných, dnes jedna z najzdravších uznávaných superpotravín. Pohánka zaznamenáva v súčasnosti obrovský návrat do moderných kuchýň. Je veľmi citlivá na chemikálie, a preto sa môže pestovať len na nekontaminovaných pôdach. Chráni vás pred voľnými radikálmi, pretože obsahuje antioxidanty a tiež vzácny vitamín P. Pomáha pri krvácaní, posilňuje žily a cievy, imunitu, no aj potenciu. Ja mám pohánku veľmi rada  ... dá sa z nej pripraviť mnoho chutných jedál.  Niekoľko z nich vám predstavím... Dnes je to pohánka so šunkou ... veľmi rýchle a jednoduché jedlo ...   🙂

 

Ingredients

Instructions

  1. Najskôr si uvaríme pohánku. Ja to robím tak, že odmerané množstvo pohánky zalejem 1,5 násobkom vody a nechám postáť 1 - 2 hodiny.Pohánka so šunkou 1 
  2. Potom ju privediem do varu,osolím a pomaly varím, kým nie je mäkká.
  3. Ak treba, dolievam vodu. Dbáme na to,  aby sa ku koncu všetka voda vyvarila. Pohánka je krásne sypká, pripravená na konzumáciu, či na ďalšie spracovanie.
  4. Takže ...  do panvice dáme olej a osmahneme na ňom nahrubo nakrájanú cibuľu.
  5. Pridáme na kocky nakrájanú šunku (údeninu) a spolu opečieme.
  6. Nakoniec do panvice pridáme uvarenú pohánku.
  7. Posolíme, pokoreníme, prelisujeme cesnak a prehrejeme.
  8. Po odstavení dochutíme majoránkou.
  9. Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou  a s čerstvým zeleninovým šalátom.Pohánka so šunkou 2

 

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *