Pohánka so šunkou

Recept Pohánka so šunkou

Pridal: klaura, 3.12.2014

Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

POHÁNKA ... pôvodne potravina chudobných, dnes jedna z najzdravších uznávaných superpotravín. Pohánka zaznamenáva v súčasnosti obrovský návrat do moderných kuchýň. Je veľmi citlivá na chemikálie, a preto sa môže pestovať len na nekontaminovaných pôdach. Chráni vás pred voľnými radikálmi, pretože obsahuje antioxidanty a tiež vzácny vitamín P. Pomáha pri krvácaní, posilňuje žily a cievy, imunitu, no aj potenciu. Ja mám pohánku veľmi rada ... dá sa z nej pripraviť mnoho chutných jedál. Niekoľko z nich vám predstavím... Dnes je to pohánka so šunkou ... veľmi rýchle a jednoduché jedlo ... :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 3.12.2014

Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky

SUROVINY

1 šálkapohánka
(alebo iná údenina) 150-200 gšunka
1 kscibuľa
3 strúčikycesnak
2 PLolej
soľ
mleté čierne korenie
majorán

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si uvaríme pohánku. Ja to robím tak, že odmerané množstvo pohánky zalejem 1,5 násobkom vody a nechám postáť 1 - 2 hodiny. 
  2. Potom ju privediem do varu,osolím a pomaly varím, kým nie je mäkká.
  3. Ak treba, dolievam vodu. Dbáme na to,  aby sa ku koncu všetka voda vyvarila. Pohánka je krásne sypká, pripravená na konzumáciu, či na ďalšie spracovanie.
  4. Takže ...  do panvice dáme olej a osmahneme na ňom nahrubo nakrájanú cibuľu.
  5. Pridáme na kocky nakrájanú šunku (údeninu) a spolu opečieme.
  6. Nakoniec do panvice pridáme uvarenú pohánku.
  7. Posolíme, pokoreníme, prelisujeme cesnak a prehrejeme.
  8. Po odstavení dochutíme majoránkou.
  9. Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou  a s čerstvým zeleninovým šalátom.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť