Fotorecept | Nepečená kokosová roláda

Fotorecept | Nepečená kokosová roláda

Pridal: barborka, 20.12.2014

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mojím najobľúbenejším zákuskom počas Vianoc je táto nepečená kokosová roláda. Neviem si ju vynachváliť. Tá rumovo-kokosová aróma a chuť je neuveriteľná. No musíte ju vyskúšať sami.

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 20.12.2014

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

Kakaová hmota:

70 g (mäkké, večer si ho vytiahnite z chladničky aby do rána poriadne zmäklo)maslo
250 gpráškový cukor
1 PLkakao
(alebo Marína) 500 g (5 balení)keksy Indián
1/2 dclrum
1ksvajce

Kokosová hmota:

180 gmaslo
250 gpráškový cukor
(strúhaný) 250 gkokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Je veľmi dôležite aby bolo maslo čo najmäkšie. Ok toho závisí, či sa Vám roláda pri vaľkaní bude rozpadávať. Ak máte valček, do ktorého sa dá naliať teplá voda, použite ten.
  1. Ako prvé si namelieme keksy Indiánky (tak ako meliete orechy).
  2. Pripravíme si kakaovú hmotu. Navážime si všetky ingrediencie, ktoré vypracujeme na tuhé cesto. Pokiaľ sa vám cesto nechce zlepiť, pridajte ešte jedno vajíčko alebo 1/2 dcl rumu.
  3. V druhej miske si vymiešame maslo s cukrom a kokosom.
  4. Na mastnom papieri alebo na gumovej podložke si vyvaľkáme najskôr kakaovú hmotu.  Popri vaľkaní sa vám môžu praje trošku rozpadať, v tom prípade si ich zakaždým pozatláčajte. Vaľkajte do tvaru obdĺžnika na hrúbku cca 0,5-1 cm.
  5. Pridáme rozmiešanú kokosovú hmotu.
  6. Lyžicou ju rovnomerne poroztierame a prejdeme valčekom.
  7. Roládu zrolujeme. Nezabúdajte bočné strany ohýbať smerom dovnútra aby nevypadávala kokosová plnka.
  8. Roládu dáme do chladu. Keď stuhne, zabalíme ju do fólie.

    

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť