Fotorecept | Nepečená kokosová roláda

Pridal: barborka, 20.12.2014
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Mojím najobľúbenejším zákuskom počas Vianoc je táto nepečená kokosová roláda. Neviem si ju vynachváliť. Tá rumovo-kokosová aróma a chuť je neuveriteľná. No musíte ju vyskúšať sami.
FOTKA OD VÁS
Pridal: barborka, 20.12.2014
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
SUROVINY
Kakaová hmota:
70 g (mäkké, večer si ho vytiahnite z chladničky aby do rána poriadne zmäklo)maslo
250 gpráškový cukor
1 PLkakao
(alebo Marína) 500 g (5 balení)keksy Indián
1/2 dclrum
1ksvajce
Kokosová hmota:
180 gmaslo
250 gpráškový cukor
(strúhaný) 250 gkokos
Je veľmi dôležite aby bolo maslo čo najmäkšie. Ok toho závisí, či sa Vám roláda pri vaľkaní bude rozpadávať. Ak máte valček, do ktorého sa dá naliať teplá voda, použite ten.
- Ako prvé si namelieme keksy Indiánky (tak ako meliete orechy).
- Pripravíme si kakaovú hmotu. Navážime si všetky ingrediencie, ktoré vypracujeme na tuhé cesto. Pokiaľ sa vám cesto nechce zlepiť, pridajte ešte jedno vajíčko alebo 1/2 dcl rumu.
- V druhej miske si vymiešame maslo s cukrom a kokosom.
- Pridáme rozmiešanú kokosovú hmotu.
KOMENTÁRE K RECEPTU