Kokosová torta

Recept Kokosová torta

Pridal: IvanK., 14.12.2014

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: IvanK., 14.12.2014

Kategorie: Torty

SUROVINY

Kokosový krém:

500 mlmlieko
200 gkokosová múčka
2 PLkryštálový cukor
200 gmaslo
2 balenia (puding Dr. oetker Olé bez varenia)kokosový puding
1 KLkakaový prášok

Cesto:

150 gpolohrubá múka
100 gkryštálový cukor
2 ksvajce
1 baleniekypriaci prášok
1 dlolej
1,5 dlmlieko
rum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Kokosový krém
  1. Do hrnca dáme mlieko, kokosovú múčku, kryštálový cukor a na miernom ohni varíme 20 minút.
  2. Po čiastočnom vychladnutí primiešame maslo, kokosový puding bez varenia (Olé), kakaový prášok na prifarbenie a poriadne vymiešame. Necháme vychladnúť.
Piškóta
  1. Do misky dáme polohrubú múku, kryštálový cukor, vajcia, kypriaci prášok, olej, mlieko a poriadne mixérom vyšľaháme, až kým sa riedke cesto spení.
  2. Cesto vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej tortovej formy.
  3. Pečieme 20 minút pri 180 °C.
  4. Po upečení a vychladnutí (korpus zostáva v v tortovej forme) pokvapkáme upečenú piškótu rumom alebo ovocným sirupom, zalejeme vychladnutou kokosovou plnkou a na vrch dáme čokoládovú polevu, ktorú po čiastočnom vychladnutí ozdobíme čokoládovou ryžou alebo podobnou cukrárskou posýpkou.
  5. Na pol dňa odložíme do chladničky.
Tip: Do cesta okrem horeuvedených surovín môžeme pridať 50 gramov mletého bieleho maku, piškóta získa zaujímavú chuť.  

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť