Kokosová torta

Kokosová torta

By 14. decembra 2014

Ingredients

Instructions

Kokosový krém

  1. Do hrnca dáme mlieko, kokosovú múčku, kryštálový cukor a na miernom ohni varíme 20 minút.
  2. Po čiastočnom vychladnutí primiešame maslo, kokosový puding bez varenia (Olé), kakaový prášok na prifarbenie a poriadne vymiešame. Necháme vychladnúť.

Piškóta

  1. Do misky dáme polohrubú múku, kryštálový cukor, vajcia, kypriaci prášok, olej, mlieko a poriadne mixérom vyšľaháme, až kým sa riedke cesto spení.
  2. Cesto vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej tortovej formy.
  3. Pečieme 20 minút pri 180 °C.
  4. Po upečení a vychladnutí (korpus zostáva v v tortovej forme) pokvapkáme upečenú piškótu rumom alebo ovocným sirupom, zalejeme vychladnutou kokosovou plnkou a na vrch dáme čokoládovú polevu, ktorú po čiastočnom vychladnutí ozdobíme čokoládovou ryžou alebo podobnou cukrárskou posýpkou.
  5. Na pol dňa odložíme do chladničky.

Tip:
Do cesta okrem horeuvedených surovín môžeme pridať 50 gramov mletého bieleho maku, piškóta získa zaujímavú chuť.

 

kokosová torta-1

 

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *