Kokosová torta
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Kokosový krém:
500 mlmlieko
200 gkokosová múčka
2 PLkryštálový cukor
200 gmaslo
2 balenia (puding Dr. oetker Olé bez varenia)kokosový puding
1 KLkakaový prášok
Cesto:
150 gpolohrubá múka
100 gkryštálový cukor
2 ksvajce
1 baleniekypriaci prášok
1 dlolej
1,5 dlmlieko
rum
Kokosový krém
- Do hrnca dáme mlieko, kokosovú múčku, kryštálový cukor a na miernom ohni varíme 20 minút.
- Po čiastočnom vychladnutí primiešame maslo, kokosový puding bez varenia (Olé), kakaový prášok na prifarbenie a poriadne vymiešame. Necháme vychladnúť.
- Do misky dáme polohrubú múku, kryštálový cukor, vajcia, kypriaci prášok, olej, mlieko a poriadne mixérom vyšľaháme, až kým sa riedke cesto spení.
- Cesto vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej tortovej formy.
- Pečieme 20 minút pri 180 °C.
- Po upečení a vychladnutí (korpus zostáva v v tortovej forme) pokvapkáme upečenú piškótu rumom alebo ovocným sirupom, zalejeme vychladnutou kokosovou plnkou a na vrch dáme čokoládovú polevu, ktorú po čiastočnom vychladnutí ozdobíme čokoládovou ryžou alebo podobnou cukrárskou posýpkou.
- Na pol dňa odložíme do chladničky.
KOMENTÁRE K RECEPTU