Fotorecept| Škoricové slimáky

Fotorecept| Škoricové slimáky

Pridal: klaura, 9.12.2014

Kategorie: Sladké jedlá, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes ponúkam recept z kysnutého cesta ... Vôňa škorice a čerstvo upečených koláčov opantá váš byt, dostane sa do každého kúta. Ak máte domácu pekáreň, o prácu s cestom sa vám postará ona, ostatné už hravo zvládnete sami. Tak pustíte sa do toho ? :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 9.12.2014

Kategorie: Sladké jedlá, Dezerty

SUROVINY

Na kysnuté cesto:

300 ghladká múka
300 gpolohrubá múka
3 ksvajce
štipkasoľ
66 gcukor krupice
240 mlmlieko
1 kockadroždie
75 gmaslo

Náplň:

100 g (keď dáte biely, nič sa nestane)cukor trstinový
50 gcukor práškový
4 PLškorica
35 gpolohrubá múka
113 gmaslo
smotana
mlieko

Poleva:

50 gcukor práškový
2 PLsmotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Takže pripravíme si cesto (podľa seba) a necháme ho vykysnúť.  Za mňa to urobila pekáreň.
  2. Z cukru, škorice, múky a masla si vymiešame náplň. Ak sa vám zdá veľmi hustá, môžete ju opatrne zriediť smotanou.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na veľký obdĺžnik, natrieme naň plnku.
  4. Cesto zvinieme a nakrájame na kúsky hrubé cca 6 cm.
  5. Uložíme do vymasteného pekáča a pokvapkáme smotanou.
  6. Na teplom mieste necháme ešte podkysnúť (asi 15 min.)  A potom ich upečieme vo vopred vyhriatej rúre.   180 stupňov,   35 - 40 minút.  Dosledujte si podľa vlastnej rúry.  Necháme trochu vychladnúť a polejeme pripravenou polevou.
  7. Prajem dobrú chuť .

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť