Fotorecept | Lekvárové pirohy

Pridal: S varechou v ruke, 10.12.2014
Kategorie: Sviatočné pečenie, Sladké jedlá, Vianoce
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zemiakové cesto, slivkový lekvár, maslo, strúhanka, alebo mak. Keď do cesta nedáte vajce, budú ako čerstvé aj na druhý deň.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 10.12.2014
Kategorie: Sviatočné pečenie, Sladké jedlá, Vianoce
SUROVINY
400 gpolohrubá múka
200 mlvoda
1ks (stredne veľký)zemiak
slivkovýlekvár
mletýmak
strúhanka
cukor
125 gmaslo
- Zemiak som uvaril v šupke a nechal vychladnúť, potom som ho očistený najemno nastrúhal do múky, pridal vodu a nechal robota vypracovať cesto, zemiak v ceste je ako lepidlo, úplne stačí jeden stredne veľký a pirohy sa nám budú krásne lepiť. Vypracované cesto som nechal pár minút (10) odpočinúť pod miskou, bude vláčnejšie a lepšie sa nám s ním bude pracovať, potom som ho rozdelil na dve časti.
- Vkladal som ich do vriacej osolenej vody a keď vyplávali, tak som ich povaril ešte asi 5-6 minút, medzitým som na panvici opražil strúhanku, roztopil maslo a namlel mak.
- Uvarené pirohy som v mise prelial maslom a dochutil cukrom.
- Polovicu som zasypal opraženou strúhankou a druhú pomletým makom.
KOMENTÁRE K RECEPTU