Fotorecept | Lekvárové pirohy

Fotorecept | Lekvárové pirohy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zemiakové cesto, slivkový lekvár, maslo, strúhanka, alebo mak. Keď do cesta nedáte vajce, budú ako čerstvé aj na druhý deň.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

400 gpolohrubá múka
200 mlvoda
1ks (stredne veľký)zemiak
slivkovýlekvár
mletýmak
strúhanka
cukor
125 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
    1. Zemiak som uvaril v šupke a nechal vychladnúť, potom som ho očistený najemno nastrúhal do múky, pridal vodu a nechal robota vypracovať cesto, zemiak v ceste je ako lepidlo, úplne stačí jeden stredne veľký a pirohy sa nám budú krásne lepiť. Vypracované cesto som nechal pár minút (10) odpočinúť pod miskou, bude vláčnejšie a lepšie sa nám s ním bude pracovať,   potom som ho rozdelil na dve časti.
    2. Na polovicu vyváľkaného cesta, asi na hrúbku 2mm, som naukladal kôpky lekváru a tou druhou polovicou som ho prekryl.
    3. Od stredu ku krajom som cesto dobre postláčal, aby sa vytláčal vzduch, okraje som pritlačil vidličkou a radielkom som nakrájal pirohy.
    4. Vkladal som ich do vriacej osolenej vody a keď vyplávali, tak som ich povaril ešte asi 5-6 minút, medzitým som na panvici opražil strúhanku, roztopil maslo a namlel mak.
    5. Uvarené pirohy som v mise prelial maslom a dochutil cukrom.
    6. Polovicu som zasypal opraženou strúhankou a druhú pomletým makom.
Dobrú chuť :)

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť