Fotorecept | Kakaový koláč so škoricou

Fotorecept | Kakaový koláč so škoricou

Pridal: Zuzka, 19.12.2014

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes ráno chodil Mikuláš. Dúfam, že ste si každý v čižmičke/topánočke našli nejakú tú dobrotu. Ja sa priznám, ja nie. Totižto takto. Mikuláša som poprosila, či by mi namiesto sladkostí mohol doniesť knihu. Logistika obchodu zlyhala a kniha nestihla prísť. Celkom zvláštny pocit to ráno bol, keď som si v topánke nič nenašla. Ale tak radšej neskoro ako nikdy. Napriek tomu, že nám to takto nezdarne vypálilo, som pre Mikuláša pripravila koláč. So škoricou, čokoládou, džemom, orechami, brusnicami. Proste taký, ktorý už prinesie vianočnú náladu, ktorá sa k nám nezadržateľne blíži. Ako odmerku som použila hrnček o objeme 150ml. Preto sú pri múkach uvádzané mililitre.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 19.12.2014

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

2 celé vajce
300 mlmlieko
150 mlolej
300 mlhladká múka
150 mlpolohrubá múka
1 balíček prášok do pečiva
170 mlkryštálový cukor
(domáci) 2 PL vanilkový cukor
1 ČLškorica
(kakaový) 1 balíček pudingový prášok
2 ČLkakao
2 PLslivkový lekvár
100 ghorká čokoláda
100 mlsladká smotana
sušené brusnice
na ozdobu vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr som nechala zmiešať robotovi vajíčka, mlieko a olej.
  2. V miske som zatiaľ zmiešala obe múky, oba cukry, škoricu, puding a kakao.
  3. Robot som pustila na pomalšie otáčky a túto sypkú zmes som postupne nechala zamiešať do tekutého základu.
  4. Nakoniec som pridala slivkový lekvár.
  5. Všetko som to nechala pri nízkych otáčkach ešte chvíľku premiešať.
  6. Cesto som vyliala do tortovej formy s priemerom 26cm a pri 160 °C som nechala koláč piecť cca 35 minút.
  7. Koláč som nechala cez noc vychladnúť a odpočinúť do druhého dňa.
  8. Na druhý deň som naň natrela jemnú vrstvu slivkového lekváru.
  9. Poliala čokoládovou polevou. Na polevu som nechala roztopiť vo vodnom kúpeli čokoládu.
  10. Keď bola čokoláda roztopená, po častiach som k nej primiešavala sladkú smotanu a miešala som, kým sa z nich nestala čokoládová poleva.
  11. Polevu som natrela na koláč.
  12. Posypala som ho orechami a brusnicami.
  13. Takto hotový koláč som dala na pár hodín stuhnúť na balkón aby bol pripravený na poobede ku káve.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť