Tip na nedeľný obed | Bravčové so šalviou a šošovicou a Obrátený jablčník

Tip na nedeľný obed  | Bravčové so šalviou a šošovicou a Obrátený jablčník

Je skvelé a v dnešnej dobe i výnimočné keď sa celá rodina stretne po celom týždni pri jednom stole. Vychutnajte si spolu tento krásny okamih pri vynikajúcom obede. Aby ste netrávili priveľa času hľadaním receptov na  nedeľný obed, pripravili sme pre vás tento tip.  Vychutnajte si ho a užite si pohodovú nedeľu.

Polievka: Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny

 

IngrediencieZeleninová polievka so strúhanej zeleniny

  • mrkva – 5 – 8 ks
  • petržlen – 5-8 ks
  • kaleráb – 1 ks
  • maslo – 50 g
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • kmín
  • čierne korenie
  • zeleninový bujón – 1 kockaRajbačka:
  • múka
  • vajce

Postup prípravy:

  1. Mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle.
  2. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme zeleninu a podusíme, tak aby nám postila šťavu. (dusíme cca 4 – 5 minút a miešame).
  3. Potom pridáme vodu, soľ, korenie, kmín, kocku zeleninového bujónu a varíme, až kým zelenina nezmäkne.
  4. Neskôr pridáme posekanú petržlenovú vňať.
  5. Nakoniec si pripravíme cestovinu, ktoré nám slúži namiesto rezancov (tzv. “rajbačka”):
    V miske si vymiešame jedno vajíčko z hladkou múkou (tak aby cesto nebolo príliš riedke)
  6. Vylejeme do polievky, premiešame a povaríme pokiaľ nám cestovina nezmäkne a odstavíme.
  7. Dobrú chuť!

 

Hlavné jedlo: Bravčové so šalviou a šošovicou

IngrediencieBravčové so šalviou a šošovicou

  • bravčové karé – 1 plátok
  • šunka – (z čierneho lesa) 4 plátky
  • šalvia – (pár lístkov)
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
  • mrkva – (očistená, nakrájaná na menšie kúsky) 1 ks
  • cibuľka – (malá, pokrájaná nadrobno)
  • balsamico – 2 PL
  • šošovica – (hnedá, na noc namočená vo vode) 50 g
  • maslo – (kúsok obalená v hladkej múke)
  • zeleninový vývar – 150 ml

Postup prípravy nájdete tu: Bravčové so šalviou a šošovicou

 

Dezert: Obrátený jablčník

Ingrediencieobrátený jablčník

  • vajce – (rozdelené bielky a žĺtky) 5 ks
  • olej – 1 PL
  • práškový cukor – 250 g
  • vanilkový cukor – 1 ks
  • polohrubá múka – 250 g
  • prášok do pečiva
  • jablko – (nastrúhané) 500 g
  • šľahačka – 1x prášková a jedna smotana na šľahanie

 

Postup prípravy nájdete tu:  Obrátený jablčník

 

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *