Šťavnatá štrúdla

Šťavnatá štrúdla

By 16. novembra 2014

Mám rada klasickú makovú, orechovú, jablkovú štrúdlu ale táto je jednoducho božia! Je šťavnatá, chutná, lahodná. Príprava netrvá dlho a keď ju vyskúšate, nebudete sa chcieť podeliť s nikým 🙂

Ingredients

Instructions

  1. Mak zmiešame s práškovým cukrom.
  2. Nastrúhané jabĺčka posypeme škoricou, prípadne cukrom ak sú moc kyslé.
  3. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a pridáme citrónovú kôru.
  4. Cesto si rozdelíme na dve časti.
  5. Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika.
  6. Pridáme jablká, nato mak.
  7. Celé to pokvapkáme roztopeným maslom.
  8. Pridáme tvaroh a na kraj poukladáme maliny.
  9. Celé to zabalíme do štrúdle. Popritom si nezabudnite zakladať kraje aby plna nevypadávala.
  10. Rovnako pripravíme druhú štrúdľu (ak neplánujete dať inú plnku)
  11. Položíme na plech s papierom na pečenie a roztrepaným vajíčkom potrieme.
  12. Pečieme na 180°C cca 20 minút. Treba kontrolovať, či je už dozlata.

A takto to potom vyzera 🙂

Šťavnatá štrúdla 1

Print

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Šťavnatá štrúdla

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *