Šťavnatá štrúdla

Recept Šťavnatá štrúdla

Pridal: barborka, 16.11.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mám rada klasickú makovú, orechovú, jablkovú štrúdlu ale táto je jednoducho božia! Je šťavnatá, chutná, lahodná. Príprava netrvá dlho a keď ju vyskúšate, nebudete sa chcieť podeliť s nikým :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 16.11.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

lístkové cesto
(mletý)mak
práškový cukor
(očistené, nastrúhané)jablká
(škoricový cukor)škorica
(hrudkový)tvaroh
citrónová kôra
2 balíčkyvanilkový cukor
(mrazené, alebo jahody)maliny
roztopené maslo
vajíčko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mak zmiešame s práškovým cukrom.
  2. Nastrúhané jabĺčka posypeme škoricou, prípadne cukrom ak sú moc kyslé.
  3. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a pridáme citrónovú kôru.
  4. Cesto si rozdelíme na dve časti.
  5. Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika.
  6. Pridáme jablká, nato mak.
  7. Celé to pokvapkáme roztopeným maslom.
  8. Pridáme tvaroh a na kraj poukladáme maliny.
  9. Celé to zabalíme do štrúdle. Popritom si nezabudnite zakladať kraje aby plna nevypadávala.
  10. Rovnako pripravíme druhú štrúdľu (ak neplánujete dať inú plnku)
  11. Položíme na plech s papierom na pečenie a roztrepaným vajíčkom potrieme.
  12. Pečieme na 180°C cca 20 minút. Treba kontrolovať, či je už dozlata.
A takto to potom vyzera :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť