Kuskus s tuniakom

Pridal: adkas-tastyfood, 27.11.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vyborny salat. Jednoduchy na pripravu a dostatocne syty, aby ste ho podavali ako lahky obed alebo veceru. Kuskus, tuniak doplneny zeleninou podla chuti. Priznam sa , ze nie to az tak velmi davno, ked som si kuskus zamilovala. Par rockov dozadu som ani nevedela , ze nieco take existuje. Kuskus ( cous-cous) je druh cestoviny. Vyraba sa z tvrdenej psenice. Najprv sa spracuva ako krupica a potom sa formuje do drobnych guliciek. Kuskus je jednou zo zakladnych potravin severoafrickej kuchyne. Je vyborny v kombinacii so zeleninou a ja som pridala k tomu aj tuniaka vo vlastnej stave. Recept je pre 2 osoby.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 27.11.2014
Kategorie:
SUROVINY
vo vlastnej šťave (konzerva) tuniak
125 mlkuskus
1-2mladá cibuľka
(veľká) 1 ksparadajka
(pár kvapiek)olivový olej
soľ
čerstvé mleté korenie
- Kuskus zalejeme prevarenou vodou ( mozno pouzit aj vyvar).
- Vody nalejeme 1 a 1/2 nasobok mnozstva kuskusu.
- Prikryjeme a nechame napucat cca 10 minut.
- Vsetka voda (vyvar) sa absorbuje do kuskusu.
- Pokvapkame olivovym olejom, premiesame.
- Pridame scedeneho tuniaka, nadrobno nakrajanu cibulku a paradajku.
- Osolime, ochutime cerstvo namletym korenim a premiesame.
- Vrch mozme dozdobit petrzlenovou vnatou.
KOMENTÁRE K RECEPTU