Fotorecept | Pomaly pečené hovädzie na víne

Fotorecept | Pomaly pečené hovädzie na víne

By 7. novembra 2014

Dnes sme si urobili spomienku na Paríž. Jedli sme tam boeuf bourgignon- hovädzie pečené na víne z oblasti Burgundska. Keďže doma ale nedisponujem flaškami vína z tejto oblasti, urobila som si slovenskú verziu- boeuf de rača.
Teraz niečo k tomuto receptu. Príprava ako taká nieje zložitá, pečenie mäsa je náročné na čas. Ale ako sa mi potvrdilo aj pri iných receptoch, pomalé pečenie na nižšej teplote má svoje čaro. Pokrm má intenzívnejšiu a silnejšiu chuť a mäso sa rozplýva (a to doslovne!) v ústach...

Ingredients

Instructions

  1. V hrubšom hrnci, ktorý môže ísť aj do rúry, som nechala rozohriať olej, nechala som na ňom speniť na väčšie kúsky pokrájanú slaninu, pridala som mrkvu, cibuľu a cesnak a nechala všetko riadne orestovať.Fotorecept  Pomaly pečené hovädzie na víne
  2. Medzitým som na kúsky pokrájané mäso obalila v hladkej múke. Z hrnca som vybrala slaninovo mrkvový základ a postupne som v tomto hrnci opiekla mäso.Fotorecept  Pomaly pečené hovädzie na víne
  3. Keď som mäso postupne opiekla, všetko som vrátila späť do hrnca- cibuľu, mrkvu, cesnak, slaninu, aj všetko mäso.Fotorecept  Pomaly pečené hovädzie na víne
  4. Takto pripravené mäso som zaliala vývarom a vínom tak, aby všetko mäso bolo zakryté tekutinou, riadne som všetko premiešala, pridala som dva bobkové listy. Hrniec som zakryla alobalom a pri 160 stupňoch som nechala mäso piecť 2 a pol hodiny.Fotorecept  Pomaly pečené hovädzie na víne
    Fotorecept  Pomaly pečené hovädzie na víne
  5. Každú hodinu som mäso kontrolovala. Takto vyzeralo po prvej hodine.Fotorecept  Pomaly pečené hovädzie na víne
  6. Takto po druhej hodine.Fotorecept  Pomaly pečené hovädzie na víne
  7. Mäso som dala piecť na ďalšiu polhodinu. Medzitým som si pripravila šampiňóny. Pokrájala som ich na štvrtky. Na panvicu som dala trošku oleja a hríby som orestovala.Fotorecept  Pomaly pečené hovädzie na víne
  8. Po dva a pol hodinovom pečení mäsa som do hrnca pridala hríby a zakrytý hrniec som nechala piecť ďalších 30 minút.Fotorecept  Pomaly pečené hovädzie na víne
    Fotorecept  Pomaly pečené hovädzie na víne
  9. Po troch hodinách pečenia bol čas na finálne dokončenie pokrmu. Kus chladného masla som obalila v hladkej múke a nechala som ho roztopiť v mäse.  Riadne som to celé premiešala, aby sa maslo všade dostalo. Splnilo svoju funkciu, hovädzie sa vďaka tomu krásne zahustilo.Fotorecept  Pomaly pečené hovädzie na víne
Podávala som ako v Paríži- s kúskom bagety a cestovinou.

 Fotorecept  Pomaly pečené hovädzie na víne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print

 

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Fotorecept | Pomaly pečené hovädzie na víne

  1. Blanka

    Krásné recepty. Já miluji slovenskou kuchyň. Budu ráda za nové receptíky.
    Děkuji.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *