Fotorecept | Pomaly pečené hovädzie na víne

Pridal: Zuzka, 7.11.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Dnes sme si urobili spomienku na Paríž. Jedli sme tam boeuf bourgignon- hovädzie pečené na víne z oblasti Burgundska. Keďže doma ale nedisponujem flaškami vína z tejto oblasti, urobila som si slovenskú verziu- boeuf de rača. Teraz niečo k tomuto receptu. Príprava ako taká nieje zložitá, pečenie mäsa je náročné na čas. Ale ako sa mi potvrdilo aj pri iných receptoch, pomalé pečenie na nižšej teplote má svoje čaro. Pokrm má intenzívnejšiu a silnejšiu chuť a mäso sa rozplýva (a to doslovne!) v ústach...
FOTKA OD VÁS
Pridal: Zuzka, 7.11.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
120 gslanina
1 ks (pokrájaná na kúsky)mrkva
1 ks (väčšia)cibuľa
3 strúčikycesnak
800 g (zadné)hovädzie mäso
olej
hladká múka
soľ
mleté čierne korenie
300 mlhovädzí vývar
350 ml (cca)červené víno
bobkový list
250 gšampiňóny
studenémaslo
KOMENTÁRE K RECEPTU