Fotorecept| Mrkvová torta

Fotorecept| Mrkvová torta

Pridal: Zuzka, 7.11.2014

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Všetci sa nejako dostávajú do módu a ošialu zvaného Helloween (snáď som to napísala správne), všade samá tekvica, sladká, slaná, kyslá, teplá, studená. Ako je pravda, že minulý rok som si aj ja sama pripravila pumpkin víkend, ale je tiež pravda, že okrem polievky sa veľkého úspechu nedočkal. Tekvicový blázninec ma tento rok nejako nezasiahol, ostala som pri tradičnejšej surovine. Mrkve. Do mrkvových koláčov som sa zamilovala už dávnejšie, keď dajaký objavím, rada vyskúšam. S mrkvou v ceste je to podobné, ako keď pridávam jogurt alebo acidko- koláč ostatne správne mokrý a aj na druhý deň je fresh, ako hovorí jeden 15 minútový kuchár...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 7.11.2014

Kategorie: Torty

SUROVINY

(postrúhaná najemno) 300 gmrkva
(mletý) 100 gmak
150 govsené vločky
4 ksvajce
170 ghnedý cukor
150 ghladká múka
1 balíček prášok do pečiva
100 mlslnečnicový olej
100 mlmlieko
(šťava) 1/2 citróna citrón
(alebo Delissa) 1 baleniePhiladelphia
(mäkké) cca 50 gmaslo
(podľa chuti)práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ

 
  1. Žĺtky som vyšľahala s cukrom do peny.
  2. Prilievala som postupne olej a mlieko.
  3. Primiešala som mak.
  4. Pridala som múku, ovsené vločky, citrónovú šťavu a mrkvu.
  5. Nakoniec som zľahka primiešala sneh z bielkov.
  6. Cesto som vyliala do vymastenej tortovej formy s priemerom 26 cm.
  7. Pri 170 stupňoch som koláč nechala piecť hodinu.
  8. Koláč som nechala úplne vychladnúť a pripravila som krém.
  9. Vyšľahala som jedno balenie Delissy s pár lyžicami cukru a maslom a natrela som krém na vrch koláča.
Na pár hodín som ho nechala stuhnúť v chladničke a mohlo sa jesť.

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť