Fotorecept| Mrkvová torta

Fotorecept| Mrkvová torta

By 7. novembra 2014

Všetci sa nejako dostávajú do módu a ošialu zvaného Helloween (snáď som to napísala správne), všade samá tekvica, sladká, slaná, kyslá, teplá, studená. Ako je pravda, že minulý rok som si aj ja sama pripravila pumpkin víkend, ale je tiež pravda, že okrem polievky sa veľkého úspechu nedočkal. Tekvicový blázninec ma tento rok nejako nezasiahol, ostala som pri tradičnejšej surovine. Mrkve.
Do mrkvových koláčov som sa zamilovala už dávnejšie, keď dajaký objavím, rada vyskúšam. S mrkvou v ceste je to podobné, ako keď pridávam jogurt alebo acidko- koláč ostatne správne mokrý a aj na druhý deň je fresh, ako hovorí jeden 15 minútový kuchár...

 

Ingredients

Instructions

Mrkva torta

 

  1. Žĺtky som vyšľahala s cukrom do peny.
  2. Prilievala som postupne olej a mlieko.
  3. Primiešala som mak.

    Mrkva torta

    Mrkva torta

    Mrkva torta

  4. Pridala som múku, ovsené vločky, citrónovú šťavu a mrkvu.
  5. Nakoniec som zľahka primiešala sneh z bielkov.

    Mrkva torta

    Mrkva torta

    Mrkva torta

  6. Cesto som vyliala do vymastenej tortovej formy s priemerom 26 cm.
  7. Pri 170 stupňoch som koláč nechala piecť hodinu.

    Mrkva torta

  8. Koláč som nechala úplne vychladnúť a pripravila som krém.

    Mrkva torta

    Mrkva torta

  9. Vyšľahala som jedno balenie Delissy s pár lyžicami cukru a maslom a natrela som krém na vrch koláča.

    Mrkva torta

Na pár hodín som ho nechala stuhnúť v chladničke a mohlo sa jesť.

Mrkva torta12

 

Print

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *