Fotorecept| Mrkvová torta
Všetci sa nejako dostávajú do módu a ošialu zvaného Helloween (snáď som to napísala správne), všade samá tekvica, sladká, slaná, kyslá, teplá, studená. Ako je pravda, že minulý rok som si aj ja sama pripravila pumpkin víkend, ale je tiež pravda, že okrem polievky sa veľkého úspechu nedočkal. Tekvicový blázninec ma tento rok nejako nezasiahol, ostala som pri tradičnejšej surovine. Mrkve. Do mrkvových koláčov som sa zamilovala už dávnejšie, keď dajaký objavím, rada vyskúšam. S mrkvou v ceste je to podobné, ako keď pridávam jogurt alebo acidko- koláč ostatne správne mokrý a aj na druhý deň je fresh, ako hovorí jeden 15 minútový kuchár...
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
(postrúhaná najemno) 300 gmrkva
(mletý) 100 gmak
150 govsené vločky
4 ksvajce
170 ghnedý cukor
150 ghladká múka
1 balíček prášok do pečiva
100 mlslnečnicový olej
100 mlmlieko
(šťava) 1/2 citróna citrón
(alebo Delissa) 1 baleniePhiladelphia
(mäkké) cca 50 gmaslo
(podľa chuti)práškový cukor
- Žĺtky som vyšľahala s cukrom do peny.
- Prilievala som postupne olej a mlieko.
- Pridala som múku, ovsené vločky, citrónovú šťavu a mrkvu.
- Cesto som vyliala do vymastenej tortovej formy s priemerom 26 cm.
KOMENTÁRE K RECEPTU