Fotorecept| Dulce de Leche tartaletky

Fotorecept| Dulce de Leche tartaletky

Pridal: adkas-tastyfood, 26.11.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Urobila som tieto karamelovo-cokoladove tartaletky. Velmi ma lakalo vyskusat ich. Je to opat jeden z receptov od ktorych som ocakavala viac. Mozno niekto si povie, tak naco ho tu pridavam. No preto, lebo recept je dobry, tartaletky sa vydarili. Ja mam rada sladke zakusky, dezerty a stale tvrdim, ze zakuskok ma byt sladky, ale toto je na mna az prilis. Takze tento recept je pre tych, ktori miluju karamelovu a extremne sladku chut. Rozpis je na 8 kusov tartaletiek ( forma s priemerom 10 cm)

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 26.11.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

240 gpolohrubá múka
70 gpráškový cukor
20 gkakao
1/4 KLsoľ
(studené) 125 gmaslo
1 ksžĺtok

Dulce de Leche náplň:

200 gbiela čokoláda
70 mlšľahačková smotana
(konzerva) 397g od Nestlekaramelové salko
(tmavá) 70 g + 2 PL šľahačkovej smotany (možno nahradiť 1 PL oleja)čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Preosiatu muku zmiesame v miske s preosiatym kakaom, solou, praskovym cukrom, maslom a zltkom.
  2. Rychlo spracujeme cesto a odlozime na 30 minut do chladnicky zachladit.
  3. Formicky na tartaletky postriekami sprayom na pecenie, prip. jemne potrieme stetcom namocenom do oleja.
  4. Cesto rozdelime do formiciek.
  5. Na jednu formicku cca 50 g cesta.
  6. Prikryjeme cesto papierom na pecenie a formicky vyplnime keramickymi gulickami na pecenie. Ak nemame dobre posluzi aj fazula.
  7. Pecieme 12-15 minut.
  8. Potom tartaletky vyberieme, odstranime gulicky a papier a vlozime este dopiect asi 7-10 minut.
  9. Nechame dobre vychladit.
  10. Dulce de Leche napln si pripravime bud z hotovej karamelovej masy ( konzerva od Nestle-karamelove kondenzovane mlieko)  alebo si urobime karamelove salko  doma.
  11. Konzervu salka varime ponorenu vo vode 2,5 -  hodiny ( konzerva musi byt stale zaliata vodou, voda musi viert a obcas mozeme konzervu otocit, aby sa dobre skaramelizovalo mileko v celej konzerve).
  12. Bielu cokoladu rozpustime nad parou spolu so smotanou. Miesame.
  13. Rovnako rozpustime aj tmavu cokoladu s pridanim smotany alebo oleja. Miesame.
  14. Z bielej cokolady odoberieme asi 1/4 salky a zmiesame s karamelovou masou. Dobre vymiesame. Takze mame tri misky: karamelovo-cokoladovu, bielu cokoladu a tmavu cokoladu.
  15. Vychladne tartaletky naplnime karmelovou plnkou, nato dame bielu cookoladu a tmavu cokoladu.
  16. Sparatkom urobime sipiraly a malujeme rozne vzory.
  17. Nechame plnku stuhnut. Najlepsie su ked postoja. Cesto pekne zmakne od naplne.

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť