Šalát s čiernou fazuľou a pseudoobilninou quinoa

Šalát s čiernou fazuľou a pseudoobilninou quinoa

By 20. októbra 2014

Quinoa (číta sa vraj „keen-wah“), ktorá pochádza z horských oblastí Južnej Ameriky, si ma získala. Dá sa ňou oživiť kuchyňa. Je použiteľná do šalátov, namiesto ryže či kuskusu. Ľahko sa kombinuje a s jej využitím existujú tisíce receptov. Na leto najlepšia…

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 25 minutes

Ingredients

Instructions

  1. Quinou uvaríme podľa návodu a necháme vychladnúť. Ak chýba návod, ako v mojom prípade, tak varíme 100 gramov quinoy s 350 ml vody a soľou cca 15-20 minút.
  2. Potom odstavíme z ohňa. A ešte necháme postáť prikryté pokrievkou cca 5 minút.
  3. Potom dáme do hustého sitka a vymačkáme prebytočnú vodu.
  4. Fazuľu zlejeme z vody, necháme poriadne odkvapkať v sitku.
  5. Vo veľkej mise šľaháme ocot, sójovú omáčku, limetkovú šťavu.
  6. Prišľaháme olivový olej, ktorý prilievame malým prúdom.
  7. Pridáme čierne fazuľu, quinou, červenú cibuľu, žltú papriku a lístky koriandra.
  8. Ak treba osolíme, premiešame a podávame.

 

DSC_0025-1200px-700x465

 

Print

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde… Viac receptov nájdeš na mojom blogu www.foodblogerka.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *