Šalát s čiernou fazuľou a pseudoobilninou quinoa

Recept Šalát s čiernou fazuľou a pseudoobilninou quinoa

Pridal: foodblogerka Bianka, 20.10.2014

Kategorie: Zeleninové, Šaláty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Quinoa (číta sa vraj „keen-wah“), ktorá pochádza z horských oblastí Južnej Ameriky, si ma získala. Dá sa ňou oživiť kuchyňa. Je použiteľná do šalátov, namiesto ryže či kuskusu. Ľahko sa kombinuje a s jej využitím existujú tisíce receptov. Na leto najlepšia…

FOTKA OD VÁS

Pridal: foodblogerka Bianka, 20.10.2014

Kategorie: Zeleninové, Šaláty

SUROVINY

100 gquinoa
350 mlvoda
soľ
1 plechovkačierna fazuľa
1 ksžltá paprika
1 maláčervená cibuľa
3 PLbalsamico
1/2 PLsójová omáčka
1/4 hrnčekaextra panenský olivový olej
1 hrsť (posekaný)koriander

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Quinou uvaríme podľa návodu a necháme vychladnúť. Ak chýba návod, ako v mojom prípade, tak varíme 100 gramov quinoy s 350 ml vody a soľou cca 15-20 minút.
  2. Potom odstavíme z ohňa. A ešte necháme postáť prikryté pokrievkou cca 5 minút.
  3. Potom dáme do hustého sitka a vymačkáme prebytočnú vodu.
  4. Fazuľu zlejeme z vody, necháme poriadne odkvapkať v sitku.
  5. Vo veľkej mise šľaháme ocot, sójovú omáčku, limetkovú šťavu.
  6. Prišľaháme olivový olej, ktorý prilievame malým prúdom.
  7. Pridáme čierne fazuľu, quinou, červenú cibuľu, žltú papriku a lístky koriandra.
  8. Ak treba osolíme, premiešame a podávame.
 

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť