NajRecept.sk Tipy a triky Na Malom trhu v Bytči to rozvoniavalo dobrotami
Na Malom trhu v Bytči to rozvoniavalo dobrotami
Recept Na Malom trhu v Bytči to rozvoniavalo dobrotami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
bea mag    ·   23.10.2014

Na Malom trhu v Bytči to rozvoniavalo dobrotami

Na Malom trhu v Bytči to rozvoniavalo dobrotami

Keď som v sobotu (18.10.2014) vošla do kultúrneho domu v Bytči všade navôkol bolo cítiť všakovaké vône. Hneď pri vstupe som si vymenila euríčka za bytčianske zlatky a začala som si obzerať všetky tie krásne výrobky šikovných rúk. Majka a Janka Cambálové si pripravili štyri druhy chlebíkov zo špaldovej, grahamovej múky, ale aj s prímesou orechov, sušených sliviek, či slnečnicových semiačok. Ochutnať ste mohli aj muffiny z bielej i tmavej pšeničnej múky. Tie boli plnené horkou čokoládou, orieškami, či citrónom. Na výber boli aj štyri druhy energy guličiek zo zmesi ovsených vločiek, sušeného ovocia, banánov, marhúľ, domáceho lekváru a maku. Nakoniec boli pripravené poplanušky z kysnutého cesta, v ktorom boli úhrabky, čiže kyslá kapusta a slaninka.

Hneď o stánok ďalej svoje dobroty pripravovala Andrea Macková. Napiekla napríklad Ruskú medovú tortu, úhrabky, rôzne druhy cookies, ale aj mrkváč, či foccaciu s humusom. Najväčší úspech však zožala so svojou gurmánskou fazuľovicou, ku ktorej nemohol chýbať domáci zemiakový chlebík. Práve kvôli tejto pochúťke za ňou pricestovali návštevníci až z Pezinka. Svoje torty a medovníčky priniesla ponúknuť Katarína Miháliková. Výrobe tort, zákuskov, medovníčkov a rôznych iných koláčikov sa venuje už 7 rokov. V skutočnosti však cukrárstvo nikdy neštudovala a ako sa hovorí, je skôr samouk. Na prekvapenie všetkých vyštudovala ekonomickú školu. Je však dobré, že nezostala pri nudnej ekonomike, ale svojimi šikovnými rukami kreslí a modeluje napríklad medovníčky. Tie, ktoré priniesla do kultúrneho domu boli pastvou pre oči a určite aj pre chuťové poháriky. Všetky torty vyrába z kvalitných surovín, nepoužíva žiadne margaríny, ale pravé maslo a taktiež sa vyhýba umelým farbivám.

Aj keď som nemohla ochutnať žiadnu z tých úžasných dobrôt, nakoľko som prišla po ťažkom boji o zub múdrosti, tak minimálne moje čuchové bunky a zrak si prišli na svoje J. Kiež by takýchto akcií bolo viac.   [ Autor: Beá Mag ]
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár