Macíkové muffiny zo sviežich citrusov

Recept Macíkové muffiny zo sviežich citrusov

Pridal: Love.muffin, 3.10.2014

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Moja sestra ako malá rada cucala citróny len tak samotné, už ako batoľa. Môj brat zas zbožňuje gumených medvedíkov. Preto som sa rozhodla spojiť sviežu vôňu citrusov a hravých "gummy-bears" a upiekla som tieto macíkové muffiny. Ideálne na letnú detskú oslavu. Môžete si vybrať verziu z pomarančov alebo citrónov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 3.10.2014

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

SUROVINY

2 hrnčeky (hladká)múka
1 PLkypriaci prášok
1 hrnček (alebo hnedý)kryštálový cukor
2 ksvajce
1 hrnčekbiely jogurt
1/2 ČLsóda bikarbóna
1/2 hrnčeka (posekané)vlašské orechy
štipkasoľ
6 PLslnečnicový olej
2 - 3 ks (alebo citróny)pomaranč

Na polevu:

1 a 1/2 hrnčekapráškový cukor
4 - 5 PL (alebo citrónová šťava)šťava z pomaranča
1 baleniegumenné medvedíky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ešte pred pečením si vyberte vajcia a jogurt z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu.
  2. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
  3. V jednej miske si zmiešame suché suroviny - múku, kypriaci prášok, soľ a sódu bi karbónu. V druhej miske zľahka vyšľaháme vajcia, jogurt, olej, cukor a najemno nastrúhame kôru z citrusov.
  4. Postupne primiešavame suché suroviny a nakoniec pridáme nasekané vlašské orechy. Ak pečiete v klasickom plechu - vysteľte ho papierovými košíčkami.
  5. Ak pečiete v silikónových formách, nie je ich treba vymastiť.Rozlejeme cesto do košíčkov a pečieme 20 minút na 200 stupňov dozlatista.
  6. Muffiny necháme úplne vychladnúť.
  7. Potom ich natrieme polevou a ozdobíme medvedíkmi kým nám poleva nestuhne.
  8. Polevu si pripravíme tesne pred jej natieraním, lebo rýchlo tuhne.
  9. V miske dohladka vymiešame preosiaty práškový cukor a šťavu z citrusov.
  10. Poleva by mala byť viac hustejšia aby nestekala z muffinov.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť