Jablkové bochníčky

Recept Jablkové bochníčky

Pridal: klaura, 1.10.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchá príprava, nenáročnosť surovín a výborná chuť ... Na druhý deň sú ešte lepšie, lebo cesto trochu odvlhne a zmäkne ... :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 1.10.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

jablká
cukor
škorica

Na cesto:

300 ghladká múka
150 gmaslo
70 gpráškový cukor
1 ksvajce
1/2 balíčkaprášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Postup je jednoduchý ...
  1. Z uvedených surovín vypracujeme vláčne cesto, na chvíľu ho odložíme do chladu.
  2. Zatiaľ si očistíme a nakrájame jablká na mesiačiky .
  3. Cesto vyvaľkáme, pokrájame na štvorce.
  4. Na každý položíme 2-3 mesiačiky jablka, pocukrujeme (do každého štvorca som dala 1 KL kryšt.cukru) a posypeme škoricou.
  5. Jablká zabalíme do cesta a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Upečieme do červena, ešte teplé posypeme práškovým cukrom.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť