Jablkové bochníčky
Jednoduchá príprava, nenáročnosť surovín a výborná chuť ... Na druhý deň sú ešte lepšie, lebo cesto trochu odvlhne a zmäkne ... :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
jablká
cukor
škorica
Na cesto:
300 ghladká múka
150 gmaslo
70 gpráškový cukor
1 ksvajce
1/2 balíčkaprášok do pečiva
Postup je jednoduchý ...
- Z uvedených surovín vypracujeme vláčne cesto, na chvíľu ho odložíme do chladu.
- Zatiaľ si očistíme a nakrájame jablká na mesiačiky .
- Cesto vyvaľkáme, pokrájame na štvorce.
- Na každý položíme 2-3 mesiačiky jablka, pocukrujeme (do každého štvorca som dala 1 KL kryšt.cukru) a posypeme škoricou.
- Jablká zabalíme do cesta a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Upečieme do červena, ešte teplé posypeme práškovým cukrom.
KOMENTÁRE K RECEPTU