Fotorecept | Halušky s bryndzou

Pridal: S varechou v ruke, 18.10.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Najlepšie sú zo starších zemiakov a z májovej bryndze
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 18.10.2014
Kategorie:
SUROVINY
1 kg zemiaky
350 gpolohrubá múka
250 gbryndza
200 mlkyslá smotana
200 gslanina
soľ
- Ako som už v úvode spomínal, lepšie sú staršie zemiaky, lebo neobsahujú veľa vody a preto potrebujeme aj menej múky. Množstvá, ktoré som uviedol v surovinách sú len orientačné, skutočne záleží od zemiakov, koľko múky spotrebujeme.
- Očistené zemiaky na strúhadle najemno nastrúhame, za mňa to spravil robot, zasypeme ich polohrubou múkou, aby nám nesčernali a dochutíme ich soľou.
Múku pridávame postupne, až pokiaľ nemáme cesto, ktoré je také polotuhé a pekne drží tvar, aby sa nám halušky vo vode nerozvarili...ozaj, voda v hrnci sa nám už varí :)
- Nakrájanú slaninu som nechal pomaličky vyškvariť, pokiaľ je veľmi prerastaná, tak pod ňu na začiatku škvarenia pridám lyžicu oleja, mne na haluškách chutí skôr taká obyčajnejšia, nie veľmi mäsová :)
KOMENTÁRE K RECEPTU