Cviklová nátierka

Recept Cviklová nátierka

Pridal: Spinava kuchyna je s, 18.10.2014

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Inšpirovala som sa receptom H. Fearnley-Whittingstalla, ktorý ho nazýva cviklový hummus. Či je to skutočne hummus neviem, pretože zväčša hummus obsahuje uvarený cícer, ale čo určite viem, že je to skvelá cviklová nátierka.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 18.10.2014

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

SUROVINY

200 g (uvarená)cvikla
50 g (nasucho opražené)vlašské orechy
1 PLsezamová pasta tahini
2 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1 veľký strúčik cesnak
štipka (na sucho opražený a rozdrvený na prášok)rímsky kmín

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Všetko dáme do mixéra (ja nemám, takže som to rozmixovala ponorným mixérom), rozmixujeme na hladkú pastu a podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame natreté na chlebíku, najlepšie domácom napr. na tekvicovom s balkánskym syrom :)  

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť