Cuketová horčica - Špak

Pridal: barborka, 6.10.2014
Kategorie: Prílohy, Zavaraniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Špak alebo cuketová horčica sa u nás používa už dlhé roky ako príloha. Jej chuť je veľmi odlišná od klasickej horčice. Túto špecifickú horčicu môžete použiť nielen ako prílohu ku grilovanému či pečenému mäsu ale aj samotnú na chlieb. Prípadne ňou môžete osviežiť klasické obložené chlebíky :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: barborka, 6.10.2014
Kategorie: Prílohy, Zavaraniny
SUROVINY
2 kg (očistená, nakrájaná na kúsky)cuketa
150 gcukor
2 ksjablko
2 kspaprika
1-2 ks (podľa štiplavosti)feferónka
1 hlávkacesnak
50 gsoľ
1/4 lolej
1 dcocot
2 ČLmleté čierne korenie
(malá)horčica
KOMENTÁRE K RECEPTU