Cuketová horčica - Špak

Recept Cuketová horčica - Špak

Pridal: barborka, 6.10.2014

Kategorie: Prílohy, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Špak alebo cuketová horčica sa u nás používa už dlhé roky ako príloha. Jej chuť je veľmi odlišná od klasickej horčice. Túto špecifickú horčicu môžete použiť nielen ako prílohu ku grilovanému či pečenému mäsu ale aj samotnú na chlieb. Prípadne ňou môžete osviežiť klasické obložené chlebíky :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 6.10.2014

Kategorie: Prílohy, Zavaraniny

SUROVINY

2 kg (očistená, nakrájaná na kúsky)cuketa
150 gcukor
2 ksjablko
2 kspaprika
1-2 ks (podľa štiplavosti)feferónka
1 hlávkacesnak
50 gsoľ
1/4 lolej
1 dcocot
2 ČLmleté čierne korenie
(malá)horčica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny (okrem horčice) si dáme do veľkého hrnca a dusíme ich na oleji 1 hodinu.
  2. Udusené a vychladnuté rozmixujeme spolu s malou horčicou.
  3. Naložíme do pohárou a 15 minút sterilizujeme.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť