Marhuľový cheesecake s ricottou

Recept Marhuľový cheesecake s ricottou

Pridal: Love.muffin, 25.9.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ďalší skvelý cheesecake. (Keď ja ich tak milujem!!!) Máme tu sezónu marhúľ, síce tento rok sú len také maličké, no o nič menej sladšie. Konečne som si vyskúšala upiecť cheesecake aj z riccoty, čo je syr podobný tvarohu, talianskeho pôvodu. Má vysokú nutričnú hodnotu, vysoký obsah bielkovín a spomedzi mliečnych výrobkov má najnižší obsah tuku.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 25.9.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

120 g (izbovej teploty)maslo
200 g (napr. BEBE)keksíky
štipkasoľ
3 PL (pomleté)orechy
450 gricotta
250 gmascarpone
150 ghnedý cukor
3 PL (preosiata)múka
1/2 citrónašťava z citróna
3 ksvajce
5 PLmarhuľový džem
4 - 5 plátkovželatína
čerstvémarhule

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny si vyberieme aspoň hodinku pred pečením z chladničky, nech majú izbovú teplotu.
  2. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a okraje vymažeme maslom.
  3. Sušienky si rozmixujeme na prášok (alebo ich dajte do mirkoténového sáčku a rozdrvte sekáčom na mäso či valčekom, musíte ale docieliť jemný prášok), pridáme soľ a pomleté orechy.
  4. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami poriadne vymiesime.
  5. Vzniknutú mrveničku vysypeme do formy a poriadne utlačíme na dno. Korpus dáme zatiaľ do chladničky a pripravíme si krém.
  6. V miske si ručne vymiešame riccotu a mascarpone. Pridáme cukor, citrónovú šťavu, džem a preosiatu múku, a zas premiešame.
  7. Nakoniec po jednom primiešavame vajíčka. Hotový krém vylejeme na korpus.
  8. Pečieme pomaly vo vodnom kúpeli asi 60 minút na 160-175 stupňov (riaďte sa svojou rúrou).
  9. Vodný kúpeľ je pre pečenie cheesecaku zásadný - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala.
  10. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť.
  11. Marhule si nakrájame na mesiačiky a poukladáme ich nahusto na cheesecake.
  12. Želé si pripravíme podľa návodu a polejeme nim marhule tak, aby držali pokope. Hotový cheesecake dáme do chladničky zatuhnúť (aspoň na 3-4 hodiny).

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť