Francúzske zemiaky

Recept Francúzske zemiaky

Pridal: S varechou v ruke, 4.9.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ja viem, vôbec nie sú francúzske, ale všetci ich tak voláme, môžu byť napríklad aj prekladané a myslím, že každý ich robí trošku ináč, niekto zo surových zemiakov a niekto z varených...so syrom, bez syra, so smotanou, či bez :)...ja zvyknem takto...

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 4.9.2014

Kategorie:

SUROVINY

zemiaky
kvalitnéšpekáčky
natvrdo (viac ks)vajce
smotana na varenie
vajce
cibuľa
cibuľa
čerstvo mleté korenie
soľ
mletá sladká paprika

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Ja ich teda pripravujem zo surových zemiakov a radšej v širšom pekáči, lebo potom je viacej tých chrumkavých a tie máme najradšej :)
  1. Začíname čistením a krájaním, pokračujeme prekladaním a dochucovaním...ale pekne po poporiadku...
  2. Očistenú cibuľu som nakrájal na kocky a kvalitné, bezmúkové špekačky na kolieska, očistené zemiaky na tenké kolieska (cca 2mm).
  3. Keď som mal všetko nakrájané, aj uvarené vajcia, tak som na spodok hlbšieho plechu dal asi dve lyžice oleja a na ten olej prvú tenkú vrstvu zemiakov.
  4. Tie som ozdobil nakrájanou cibuľou a dochutil soľou, čerstvo mletým korením a sladkou paprikou.
  5. Na ne som potom dal špekačky a vajcia a potom zase zemiaky a tak dookola až pokiaľ som neminul všetky suroviny.
  6. Ukončil som to zemiakmi.
  7. Vložil som do rúry  a na 180°C  som piekol asi 60 minút.
  8. Potom som v sladkej smotane rozhabarkoval jedno surové vajce a takmer hotové zemiaky som ňou zalial.
  9. Nechal som v rúre ďalších cca 18 minút. pokiaľ sa na vrchu francuzákov nespravila krásna hnedá kôrka...asi takáto :)
  10. Smotana sa odparila, zemiaky sú šťavnato chrumkavo dokonalé a my môžeme začať obedovať...dobrú chuť :)
 

 

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť