Fotorecept | Cestoviny s rajčinami čerstvými aj sušenými
Cestoviny sú parádny základ pre parádnu večeru. Dajú sa s čímkoľvek. Keď som bola menšia, častokrát sme si robili so sestrou cestoviny s cukrom a kakaom. A bola to pre nás veľká mňamka. Teraz si občas urobím s cukrom a kyslou smotanou. A v tomto momente určite gúlajú očami všetci tí, ktorí si rátajú kalórie a sacharidy v jedle :-)))) V tomto recepte ide o trošku delikátnejšie a chuťovo výraznejšie suroviny. A samozrejme šup s ním do kategórie blbuvzdorné- nedalo sa na ňom nič pokaziť a hotový bol za 15 minút....
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
špagety
3 plátkysušené rajčiny
(čerstvé, menšie) 5 ks rajčiny
1 ČLkapary
2 plátysardela
hrsťolivy
cesnak
olivový olej
parmezán
- Do hrnca som dala variť vodu na cestoviny.
- A ako hovorí Roman Paulus "voda má byť tak slaná ako more."
- Čerstvé rajčiny, sardely a cesnak som si pokrájala na kúsky.
- Pridala som následne čerstvé rajčiny a olivy a nechala som pod pokrievkou dusiť desať minút.
- O desať minút, keď sa dovarili aj špagety.
- Špagety som scedila, na spodku hrnca som si nechala trošku vody, v ktorej sa varili.
V tomto recepte som nepridávala aj soľ ani korenie, sušené rajčiny sú mimoriadne aromatická a korenistá záležitosť.
KOMENTÁRE K RECEPTU