Fotorecept | Cestoviny s rajčinami čerstvými aj sušenými

Fotorecept | Cestoviny s rajčinami čerstvými aj sušenými

Pridal: Zuzka, 6.9.2014

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cestoviny sú parádny základ pre parádnu večeru. Dajú sa s čímkoľvek. Keď som bola menšia, častokrát sme si robili so sestrou cestoviny s cukrom a kakaom. A bola to pre nás veľká mňamka. Teraz si občas urobím s cukrom a kyslou smotanou. A v tomto momente určite gúlajú očami všetci tí, ktorí si rátajú kalórie a sacharidy v jedle :-)))) V tomto recepte ide o trošku delikátnejšie a chuťovo výraznejšie suroviny. A samozrejme šup s ním do kategórie blbuvzdorné- nedalo sa na ňom nič pokaziť a hotový bol za 15 minút....

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 6.9.2014

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

špagety
3 plátkysušené rajčiny
(čerstvé, menšie) 5 ks rajčiny
1 ČLkapary
2 plátysardela
hrsťolivy
cesnak
olivový olej
parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr som plátky sušenej rajčiny rozmixovala na mrveničku.
 
  1. Do hrnca som dala variť vodu na cestoviny.
  2. A ako hovorí Roman Paulus "voda má byť tak slaná ako more."
  3. Čerstvé rajčiny, sardely a cesnak som si pokrájala na kúsky.
  4. K tomu som si pripravila aj ostatné suroviny- olivy, kapary a rajčinovú mrveničku, ktorá vznikla z rozmixovaných sušených rajčín.
  5. Na panvici som nechala rozohriať olivový olej, pridala som cesnak a rajčinovú pastu a nechala ich spolu opekať cca 40 sekúnd.  Tu potom pozor, treba ich nechať opekať na slabšom plameni, aby vám rajčiny nezhorkli.
  6. Pridala som následne čerstvé rajčiny a olivy a nechala som pod pokrievkou dusiť desať minút.
  7. O desať minút, keď sa dovarili aj špagety.
  8. Špagety som scedila, na spodku hrnca som si nechala trošku vody, v ktorej sa varili.
  9. Špagety som vysypala do panvice a aj za pomoci vody sa mi podarilo omáčku ešte trochu zahustiť.
No a môže sa jesť.

V tomto recepte som nepridávala aj soľ ani korenie, sušené rajčiny sú mimoriadne aromatická a korenistá záležitosť.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť