Banana-čoko tartaletky s mandľami

Pridal: Love.muffin, 17.9.2014
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Malé nepečené tartaletky s mandľovo-piškótovým korpusom a večná kombinácia banán s čokoládou. Jednoduchý dezert, ktorý stihnete urobiť pre neočakávanú návštevu, či len tak keď máte chuť na niečo sladké a nechce sa Vám vypekať. Suroviny sú na 5 ks s priemerom 8 cm.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 17.9.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
(detské alebo jemné Bebe keksy) 150 gpiškóty
125 gmaslo
štipka soli
3 PLmandľová múčka
3 ksbanán
90 mlsmotana na šľahanie
(na varenie,horká) 100 gčokoláda
1 veľká lyžicamaslo
(koňak či bourbon podľa chuti)rum
(sekané)mandle
(na zdobenie)mäta
- Piškóty pomelieme alebo rozdrvíme na jemný prášok, pridáme soľ, mandle, maslo a ručne vypracujeme mrveničku.
- Rozdelíme ju do formičiek a uťapkáme na dno a okraje.
- Hotové korpusy dáme do chladničky kým si pripravíme čokoládový ganache.
- Smotanu ohrejeme tesne pod bod varu.
- Odstavíme, určite nevaríme.
- Pridáme do nej nalámanú čokoládu a necháme postáť kým sa nezačne topiť.
- Pridáme aj zmäknuté maslo a metličkou pomaly, opatrne miešame, kým nám vznikne hladká a lesklá hmota.
- Pre lepšiu chuť môžete pridať rum či koňak (ja som dala whiskey).
- Hotový ganache dáme na chvíľu do chladničky nech trochu ztuhne.
- Banány nakrájame na kolieska rovnako hrubé, naukladáme ich natesno do korpusov a zalejeme čokoládovým ganache.
- Hotové tartaletky ozdobíme mandľami a mätou, a dáme zachladiť do chladničky.
KOMENTÁRE K RECEPTU