NajRecept.sk Cestoviny Rajčinovo-papriková omáčka na cestoviny
Rajčinovo-papriková omáčka na cestoviny
Recept Rajčinovo-papriková omáčka na cestoviny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Varic Daniel    ·   22.8.2014

Rajčinovo-papriková omáčka na cestoviny

Jednoduchá a vynikajúca. Vhodná pre aj vegánov. Minimalistická, postačí zopár surovín, ktoré v tomto ročnom období nájdete v každej záhradke. Okrem zeleniny si zaobstarajte trošku čubrice. Je to balkánska koreniaca zmes, ktorej základ tvorí saturejka a senovka grécka. Má nezameniteľnú chuť a výborne do omáčky pasuje.

Suroviny
(stredne veľké) 8 ks
paradajka
(menšie) 4 ks
paprika
olivový olej
1 PL
čubrica
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Šupu na spodnej strane rajčín nakrojte do kríža, a krátko ich sparte v horúcej vode.
  2. Ošúpte a vykrojte zelené časti.
  3. Z paprík vykrojte jadrince.
  4. Šesť rajčín a dve papriky nakrájajte na väčšie kúsky.
  5. Dve rajčiny a dve papriky nakrájajte na maličké kocky.
  6. V panvici zohrejte olivový olej a nasypte do neho čubricu.
  7. Pridajte nahrubo nakrájanú zeleninu.
  8. Prikryte a poduste asi desať minút.
  9. Rozmixujte dohladka.
  10. Pridajte zvyšok zeleniny a poduste ďalších desať minúť.
  11. Osoľte podľa chuti, prípadne pridajte chili omáčku.
  12. Vmiešajte uvarené cestoviny.
P.S. Ďakujem mojej drahej polovičke za tento chutný prínos do spoločnej domácnosti :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár