Rajčinovo-papriková omáčka na cestoviny

Pridal: Varic Daniel, 22.8.2014
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduchá a vynikajúca. Vhodná pre aj vegánov. Minimalistická, postačí zopár surovín, ktoré v tomto ročnom období nájdete v každej záhradke. Okrem zeleniny si zaobstarajte trošku čubrice. Je to balkánska koreniaca zmes, ktorej základ tvorí saturejka a senovka grécka. Má nezameniteľnú chuť a výborne do omáčky pasuje.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Varic Daniel, 22.8.2014
SUROVINY
(stredne veľké) 8 ksparadajka
(menšie) 4 kspaprika
olivový olej
1 PLčubrica
soľ
- Šupu na spodnej strane rajčín nakrojte do kríža, a krátko ich sparte v horúcej vode.
- Ošúpte a vykrojte zelené časti.
- Z paprík vykrojte jadrince.
- Šesť rajčín a dve papriky nakrájajte na väčšie kúsky.
- Dve rajčiny a dve papriky nakrájajte na maličké kocky.
- V panvici zohrejte olivový olej a nasypte do neho čubricu.
- Pridajte nahrubo nakrájanú zeleninu.
- Prikryte a poduste asi desať minút.
- Rozmixujte dohladka.
- Pridajte zvyšok zeleniny a poduste ďalších desať minúť.
- Osoľte podľa chuti, prípadne pridajte chili omáčku.
- Vmiešajte uvarené cestoviny.
KOMENTÁRE K RECEPTU