Rajčinovo-papriková omáčka na cestoviny

Recept Rajčinovo-papriková omáčka na cestoviny

Pridal: Varic Daniel, 22.8.2014

Kategorie: Cestoviny, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchá a vynikajúca. Vhodná pre aj vegánov. Minimalistická, postačí zopár surovín, ktoré v tomto ročnom období nájdete v každej záhradke. Okrem zeleniny si zaobstarajte trošku čubrice. Je to balkánska koreniaca zmes, ktorej základ tvorí saturejka a senovka grécka. Má nezameniteľnú chuť a výborne do omáčky pasuje.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Varic Daniel, 22.8.2014

Kategorie: Cestoviny, Prílohy

SUROVINY

(stredne veľké) 8 ksparadajka
(menšie) 4 kspaprika
olivový olej
1 PLčubrica
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Šupu na spodnej strane rajčín nakrojte do kríža, a krátko ich sparte v horúcej vode.
  2. Ošúpte a vykrojte zelené časti.
  3. Z paprík vykrojte jadrince.
  4. Šesť rajčín a dve papriky nakrájajte na väčšie kúsky.
  5. Dve rajčiny a dve papriky nakrájajte na maličké kocky.
  6. V panvici zohrejte olivový olej a nasypte do neho čubricu.
  7. Pridajte nahrubo nakrájanú zeleninu.
  8. Prikryte a poduste asi desať minút.
  9. Rozmixujte dohladka.
  10. Pridajte zvyšok zeleniny a poduste ďalších desať minúť.
  11. Osoľte podľa chuti, prípadne pridajte chili omáčku.
  12. Vmiešajte uvarené cestoviny.
P.S. Ďakujem mojej drahej polovičke za tento chutný prínos do spoločnej domácnosti :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť