Kuracia živánska

Recept Kuracia živánska

Pridal: klaura, 6.8.2014

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľmi vďačné jedlo je toto ... a navyše aj chutné ... rýchlo nachystané, nemusíte sa paprať s kopou riadu ... Stačí doska na krájanie, nožík a pekáč v ktorom budete jedlo piecť ... Ľavou zadnou ho zvládnu aj manželia, ktorí zvyčajne nevaria a ktorí chcú svojim polovičkám pripraviť romantickú večeru ... :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 6.8.2014

Kategorie: Mäso

SUROVINY

0,5 kg (alebo vykostené stehná)kuracie prsia
0,5 kgkuracia pečienka
3 ksúdená domáca klobása
4 - 6 kskuracie párky
4 kscibuľa
2 strúčikycesnak
1 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
grilovacie korenie
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pečienky nakrájame na väčšie kúsky a rozložíme do pekáča, tak isto aj kuracie mäsko, klobásky nakrájame na 3cm kúsky, tak isto aj kuracie alebo aj iné párky.
  2. Nakrájame papriky, cibuľu, cesnak, rovnomerne uložíme v pekáči.
  3. Posypeme grilovacím korením, čiernym mletým korením a posolíme.
  4. Podlejem troškou vody, jemne premiešame, zakryjeme alobalom a dáme do rúry piecť na 1 hodinu. 15 minút pred koncom pečenia odstránime alobal a zapečieme.
Raz som pridala aj ochutené guličky z mletého mäsa a bolo to výborné. Tak isto aj koreniť možno podľa vlastnej chuti a fantázie. V poslednej dobe vynechávam párky ... akosi neverím ich kvalite ... :)

Podávame s varenými zemiakmi, alebo čerstvým chlebíkom a pivom. Upsss ... pivo pri romantickej večeri nahradíme vínkom...   !!!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť