Zapekané cestoviny so zeleninou

Pridal: Levandullka in cucin, 15.7.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Toto je jedno z jedál, ktoré by som rovnako, ako Pizzokcheri z predošlého príspevku, mohla jesť kedykoľvek. Pôvodný recept som si trošku prispôsobila a zmiernila tak jeho náročnosť, no trúfam si povedať, že na jeho chuti to žiadnu škodu nespôsobilo. Práve naopak, vždy mi trochu vadili kusy paradajok, ktoré boli v pôvodnom recepte čerstvé, mierne ovarené a nakrájané, no paradajkami z konzervy sa môj problém jednoducho vyriešil. V nasledujúcom recepte teda uvediem všetko tak, ako to robím ja. No musím priznať… Moja maminka ich robí aj tak najlepšie :-)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Levandullka in cucin, 15.7.2014
Kategorie:
SUROVINY
200 gkrátke cestoviny
1 konzervaprájané paradajky
150 gčerstvé šampiňóny
1/2 baleniačerstvý špenát
1 kscukina
2 - 3 ksmozarella
hrsť (strúhaný) parmezánu
1 PLstrúhanka
hrsť čerstvé bazalkové listy
soľ
- Cestoviny dáme do osolenej vriacej vody a uvaríme podľa chuti (ja mám najradšej klasiku - al dente).
- Kým sa cestoviny varia, očistíme, na plátky nakrájame šampiňóny a sprudka orestujeme na olivovom oleji. Osolíme a po cca 2 minútkach pridáme špenát, restujeme až kým neklesne.
- Cukinu si očistíme, nakrájame na kocky a rovnako ako šampiňóny, sprudka orestujeme na olivovom oleji.
- Uvarené cestoviny zmiešame s paradajkami, šampiňónmi so špenátom, cukinou a mozzarelou.
- Vrch posypeme parmezánom, ktorý sme rozmixovali s bazalkou a strúhankou. Podľa chuti osolíme.
- Zapekáme cca 20 minút na 220°C. Najlepšie chutia horúce :-)
KOMENTÁRE K RECEPTU