Hrnčeková kakaovo-pomarančová bábovka s polevou
Občas človek zažíva dlhé chvíle a keď pri tom dostane chuť na niečo sladké a domáce, vznikne z toho v mojom prípade upečený koláč či iná dobrota. Bábovka chutila vynikajúco, bola mäkká i na druhý deň. Cesto bolo nadýchané, nemrvilo sa spolu s bonusom pomarančovej vône rozmáhajúcej sa po miestnosti. Veľkým plusom tohto receptu je, že pri príprave nezašpiníte celú kuchyňu. Jediné čo na prípravu budete potrebovať bude veľká misa, pohár, mixér a forma na pečenie.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
1 pohárhladká múka
1 pohárkyslá smotana
1 pohárpráškový cukor
1 pohárprášok do pečiva
z 1 kusupomarančová kôra
2 PLpomarančová šťava
1 pohár (nasekané)vlašské orechy
1 pohárgranko
3 ksvajce
120 mlolej
Pomarančová poleva:
3/4 pohárapráškový cukor
3 PLpomarančová šťava
- Všetky suroviny spolu zmiešame v jednej miske pomocou mixéra na tekutú masu.
- Formu na pečenie vytrieme maslom a vysypeme polohrubou múkou
- Cesto vylejeme rovnomerne do formy a vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C. Pečieme približne 45 minút, alebo dovtedy kým sa nám na špajdlu nebude cesto lepiť.
- Preosiaty práškový cukor rozmixujeme spolu s pomarančovou šťavou dohladka a polejeme upečenú vychladnutú bábovku.
KOMENTÁRE K RECEPTU