Hrnčeková kakaovo-pomarančová bábovka s polevou

Recept Hrnčeková kakaovo-pomarančová bábovka s polevou

Pridal: Katka, 23.7.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Občas človek zažíva dlhé chvíle a keď pri tom dostane chuť na niečo sladké a domáce, vznikne z toho v mojom prípade upečený koláč či iná dobrota. Bábovka chutila vynikajúco, bola mäkká i na druhý deň. Cesto bolo nadýchané, nemrvilo sa spolu s bonusom pomarančovej vône rozmáhajúcej sa po miestnosti. Veľkým plusom tohto receptu je, že pri príprave nezašpiníte celú kuchyňu. Jediné čo na prípravu budete potrebovať bude veľká misa, pohár, mixér a forma na pečenie.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 23.7.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

1 pohárhladká múka
1 pohárkyslá smotana
1 pohárpráškový cukor
1 pohárprášok do pečiva
z 1 kusupomarančová kôra
2 PLpomarančová šťava
1 pohár (nasekané)vlašské orechy
1 pohárgranko
3 ksvajce
120 mlolej

Pomarančová poleva:

3/4 pohárapráškový cukor
3 PLpomarančová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny spolu zmiešame v jednej miske pomocou mixéra na tekutú masu.
  2. Formu na pečenie vytrieme maslom a vysypeme polohrubou múkou
  3. Cesto vylejeme rovnomerne do formy a vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C. Pečieme približne 45 minút, alebo dovtedy kým sa nám na špajdlu nebude cesto lepiť.
Pomarančová poleva:
  1. Preosiaty práškový cukor rozmixujeme spolu s pomarančovou šťavou dohladka a polejeme upečenú vychladnutú bábovku.
 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť