NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Tuniaková nátierka
Tuniaková nátierka
Recept Tuniaková nátierka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Varic Daniel    ·   7.6.2014

Tuniaková nátierka

Nechcem sa chváliť (veľmi) ale tento recept posúva otrepanú rybičkovú nátierku na novú úroveň. Tuniak je sám osebe chutná ryba, ktorej mäso je zdrojom omega-3 mastných kyselín, niacínu a je vítaným obohatením nášho bravčového jedálnička. Nedávno som ho ale spojil so sušenými rajčinami nakladanými v oleji a odvtedy som to niekoľkokrát zopakoval. Variantov bolo viac, ponúkam vám ten najúspešnejší.

Suroviny
1 ks
konzerva tuniaka
5 ks
sušené rajčiny naložené v oleji
1 ks
ančovička
1 ČL
sušené oregano
1 PL
citrónová šťava
2 PL
smotanové nátierkové maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hlbšej misy vložte mäso z tuniaka, bez nálevu či oleja. Pridajte odkvapkané rajčiny a jednu ančovičku.
  2. Oregano rozotrite medzi dlaňami, aby sa z neho uvoľnili aromatické látky. Pridajte citrónovú šťavu a všetko dôkladne rozmixujte tyčovým mixérom.
  3. Keď máte hladkú hmotu, primiešajte nátierkové maslo a môžete podávať. Najlepšie na domácom chlebe.
P.S. Maslo v nátierke môžete nahradiť bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.
P.P.S. Konzervu tuniaka si kúpte radšej drahšiu, aby v nej nebol pomletý aj sťažeň a rybárske gumáky.
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár