Tuniaková nátierka

Recept Tuniaková nátierka

Pridal: Varic Daniel, 7.6.2014

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nechcem sa chváliť (veľmi) ale tento recept posúva otrepanú rybičkovú nátierku na novú úroveň. Tuniak je sám osebe chutná ryba, ktorej mäso je zdrojom omega-3 mastných kyselín, niacínu a je vítaným obohatením nášho bravčového jedálnička. Nedávno som ho ale spojil so sušenými rajčinami nakladanými v oleji a odvtedy som to niekoľkokrát zopakoval. Variantov bolo viac, ponúkam vám ten najúspešnejší.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Varic Daniel, 7.6.2014

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Chuťovky

SUROVINY

1 kskonzerva tuniaka
5 kssušené rajčiny naložené v oleji
1 ksančovička
1 ČLsušené oregano
1 PLcitrónová šťava
2 PLsmotanové nátierkové maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hlbšej misy vložte mäso z tuniaka, bez nálevu či oleja. Pridajte odkvapkané rajčiny a jednu ančovičku.
  2. Oregano rozotrite medzi dlaňami, aby sa z neho uvoľnili aromatické látky. Pridajte citrónovú šťavu a všetko dôkladne rozmixujte tyčovým mixérom.
  3. Keď máte hladkú hmotu, primiešajte nátierkové maslo a môžete podávať. Najlepšie na domácom chlebe.
P.S. Maslo v nátierke môžete nahradiť bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.
P.P.S. Konzervu tuniaka si kúpte radšej drahšiu, aby v nej nebol pomletý aj sťažeň a rybárske gumáky.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť