Tuniaková nátierka

Pridal: Varic Daniel, 7.6.2014
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nechcem sa chváliť (veľmi) ale tento recept posúva otrepanú rybičkovú nátierku na novú úroveň. Tuniak je sám osebe chutná ryba, ktorej mäso je zdrojom omega-3 mastných kyselín, niacínu a je vítaným obohatením nášho bravčového jedálnička. Nedávno som ho ale spojil so sušenými rajčinami nakladanými v oleji a odvtedy som to niekoľkokrát zopakoval. Variantov bolo viac, ponúkam vám ten najúspešnejší.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Varic Daniel, 7.6.2014
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Chuťovky
SUROVINY
1 kskonzerva tuniaka
5 kssušené rajčiny naložené v oleji
1 ksančovička
1 ČLsušené oregano
1 PLcitrónová šťava
2 PLsmotanové nátierkové maslo
- Oregano rozotrite medzi dlaňami, aby sa z neho uvoľnili aromatické látky. Pridajte citrónovú šťavu a všetko dôkladne rozmixujte tyčovým mixérom.
- Keď máte hladkú hmotu, primiešajte nátierkové maslo a môžete podávať. Najlepšie na domácom chlebe.
P.S. Maslo v nátierke môžete nahradiť bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.
KOMENTÁRE K RECEPTU