Tekvicové kari s čapáti

Recept Tekvicové kari s čapáti

Pridal: Spinava kuchyna je s, 1.6.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché a chutné karí, ktoré zasýti a zahreje :).Tento recept má dva hlavné kroky: prvý je uvariť karí a druhý upiecť indické placky čapáti.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 1.6.2014

Kategorie:

SUROVINY

Na kari:

400 - 500 gtekvica hokkaido
400 mlkokosové mlieko
1 konzervakrájané paradajky
200 gmrazená zelená fazuľka
3 kssurové zemiaky
1,5 lzeleninový vývar
1 kscibuľa
3 strúčikycesnak
1 ČLkari korenie
2 ČLpálivé kari korenie
1 - 2 (podľa chuti)chilli papričky
soľ
slnečnicový olej

Na indické placky čapáti:

125 gpšeničná celozrnná múka
115 ghladká múka
1 ČLsoľ
2 PLolivový olej
175 mlteplá voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Kari:
  1. Na oleji si opražíme oba druhy karí korenia (približne 1-2 minúty), pridáme nakrájanú cibuľu a keď je upražená do sklovita pridáme na plátky nakrájaný cesnak a nakrájané čili papričky.
  2. Krátko osmažíme a keď nám začne cesnak rozvoniavať tak pridáme na kocky nakrájané zemiaky a tekvicu.
  3. Zemiaky a tekvicu asi 2 minúty pražíme. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a kokosovým mliekom, osolíme a privedieme k varu.
  4. Keď sú zemiaky a tekvica uvarené pridáme krájané paradajky a necháme na miernom ohni variť 10 minút.
  5. Po 10 minútach pridáme zelenú fazuľku a opäť necháme variť 10 minút. Ak je potrebné karí dosolíme prípadne môžme pridať mleté čili. Odstavíme.Čapáti:
  6. Do misy si dáme oba druhy múk, soľ a olej a postupne pridávame vodu, tak aby nám vzniklo mäkké cesto, ktoré dobre vymiesime až sa stane vláčnym a elastickým.
  7. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na osem častí. Z každej vytvarujeme guľku. Guľky prikryjeme utierkou a necháme odpočívať 30 minút.
  8. Po pol hodine každú guľku vyvaľkáme na tenkú placku a tieto placky pečieme na rozpálenej panvici (z každej strany cca 1 minútu), kým sa nám nevytvoria hnedé škvrny. Dávame pozor aby sa nám nespálili.

Tekvicové karí podávame s teplou plackou čapáti.

Prajem dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť