Tekvicové kari s čapáti

Pridal: Spinava kuchyna je s, 1.6.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduché a chutné karí, ktoré zasýti a zahreje :).Tento recept má dva hlavné kroky: prvý je uvariť karí a druhý upiecť indické placky čapáti.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 1.6.2014
Kategorie:
SUROVINY
Na kari:
400 - 500 gtekvica hokkaido
400 mlkokosové mlieko
1 konzervakrájané paradajky
200 gmrazená zelená fazuľka
3 kssurové zemiaky
1,5 lzeleninový vývar
1 kscibuľa
3 strúčikycesnak
1 ČLkari korenie
2 ČLpálivé kari korenie
1 - 2 (podľa chuti)chilli papričky
soľ
slnečnicový olej
Na indické placky čapáti:
125 gpšeničná celozrnná múka
115 ghladká múka
1 ČLsoľ
2 PLolivový olej
175 mlteplá voda
Kari:
- Na oleji si opražíme oba druhy karí korenia (približne 1-2 minúty), pridáme nakrájanú cibuľu a keď je upražená do sklovita pridáme na plátky nakrájaný cesnak a nakrájané čili papričky.
- Zemiaky a tekvicu asi 2 minúty pražíme. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a kokosovým mliekom, osolíme a privedieme k varu.
- Keď sú zemiaky a tekvica uvarené pridáme krájané paradajky a necháme na miernom ohni variť 10 minút.
- Po 10 minútach pridáme zelenú fazuľku a opäť necháme variť 10 minút. Ak je potrebné karí dosolíme prípadne môžme pridať mleté čili. Odstavíme.Čapáti:
- Do misy si dáme oba druhy múk, soľ a olej a postupne pridávame vodu, tak aby nám vzniklo mäkké cesto, ktoré dobre vymiesime až sa stane vláčnym a elastickým.
Tekvicové karí podávame s teplou plackou čapáti.
Prajem dobrú chuť!KOMENTÁRE K RECEPTU