Minimalistická treska s baklažánovým pyré

Recept Minimalistická treska s baklažánovým pyré

Pridal: Varic Daniel, 6.6.2014

Kategorie: Zdravé recepty, Ryby a morské plody

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Opäť jedno ľahšie jedlo, na ktoré nebudete musieť urobiť nákup do dvoch tašiek. Stačí do jednej.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Varic Daniel, 6.6.2014

Kategorie: Zdravé recepty, Ryby a morské plody

SUROVINY

200 gtreska
1ksbaklažán
1 ksbiely jogurt
1 strúčikcesnak
1/2 citrónašťava z citróna
2 PLolivoý olej
(alebo koriandrová) 1 hrsťpetržlenová vňať
2 PLsójová omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rozohrejte sporák na 200 stupňov. Baklažán pozdĺžne rozštvrťte a uložte na plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Vložte do sporáka na cca tridsať minút. Cieľom je, aby zhnedol a zmäkol.
  3. Pred dopečením baklažánu tresku potrite sójovou omáčkou.
  4. Hotový baklažán vyberte a tresku vložte na jeho miesto. Bude sa piecť cca 10 minút a za ten čas by ste mali pripraviť pyré.
  5. Z baklažánu lyžicou stiahnite všetku dužinu, mala by ostať iba koža. Vložte ju (dužinu) do hlbšej misy, pridajte 2 lyžice jogurtu, lyžicu olivového oleja, cesnak, 2 lyžice citrónovej šťavy a vňať.
  6. Tyčovým mixérom umixujte na hrubšie pyré a rozprestrite ho lyžicou na tanier.
  7. Dopečte rybu, uložte ju na pyré, pokvapkajte citrónom, dotvorte jogurtom a kúskom vňate.
  8. Môžete servírovať. Upozorňujem, že jedlo je to naozaj ľahké a ak ho ponúknete baníkovi, ktorý práve prišiel zo šichty, môže byť, že na jedno oko budete pár dní horšie vidieť.
Čo sa týka ryby, odporúčam kúpiť ju vo väčšom množstve čerstvú v Metre, časť spotrebovať ihneď a zvyšok naporcovať a uložiť do mrazničky. Ja viem, že to tak mnohí robíte, no občas vidím ľudí kupovať šialene predražené polotovary (často určené deťom) vyrobené z odpadových častí rýb a to už nabíjam harpúnu. Baklažánu som prišiel na chuť iba nedávno, no má obrovský potenciál a pyré si viem predstaviť len tak, s balkánskym syrom a dobrým pečivom či plackou. Ak ste neskúšali, dajte mu šancu, môže vás príjemne prekvapiť. Dochutenie pyré je iba orientačné, záleží na vašom baklažáne, chuti a talente :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť