Minimalistická treska s baklažánovým pyré

Pridal: Varic Daniel, 6.6.2014
Kategorie: Zdravé recepty, Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Opäť jedno ľahšie jedlo, na ktoré nebudete musieť urobiť nákup do dvoch tašiek. Stačí do jednej.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Varic Daniel, 6.6.2014
Kategorie: Zdravé recepty, Ryby a morské plody
SUROVINY
200 gtreska
1ksbaklažán
1 ksbiely jogurt
1 strúčikcesnak
1/2 citrónašťava z citróna
2 PLolivoý olej
(alebo koriandrová) 1 hrsťpetržlenová vňať
2 PLsójová omáčka
- Rozohrejte sporák na 200 stupňov. Baklažán pozdĺžne rozštvrťte a uložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Vložte do sporáka na cca tridsať minút. Cieľom je, aby zhnedol a zmäkol.
- Pred dopečením baklažánu tresku potrite sójovou omáčkou.
- Hotový baklažán vyberte a tresku vložte na jeho miesto. Bude sa piecť cca 10 minút a za ten čas by ste mali pripraviť pyré.
- Z baklažánu lyžicou stiahnite všetku dužinu, mala by ostať iba koža. Vložte ju (dužinu) do hlbšej misy, pridajte 2 lyžice jogurtu, lyžicu olivového oleja, cesnak, 2 lyžice citrónovej šťavy a vňať.
- Tyčovým mixérom umixujte na hrubšie pyré a rozprestrite ho lyžicou na tanier.
- Dopečte rybu, uložte ju na pyré, pokvapkajte citrónom, dotvorte jogurtom a kúskom vňate.
- Môžete servírovať. Upozorňujem, že jedlo je to naozaj ľahké a ak ho ponúknete baníkovi, ktorý práve prišiel zo šichty, môže byť, že na jedno oko budete pár dní horšie vidieť.
KOMENTÁRE K RECEPTU