NajRecept.sk Zdravé recepty Minimalistická treska s baklažánovým pyré
Minimalistická treska s baklažánovým pyré
Recept Minimalistická treska s baklažánovým pyré
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Varic Daniel    ·   6.6.2014

Minimalistická treska s baklažánovým pyré

Opäť jedno ľahšie jedlo, na ktoré nebudete musieť urobiť nákup do dvoch tašiek. Stačí do jednej.

Suroviny
200 g
treska
1ks
baklažán
1 ks
biely jogurt
1 strúčik
cesnak
1/2 citróna
šťava z citróna
2 PL
olivoý olej
(alebo koriandrová) 1 hrsť
petržlenová vňať
2 PL
sójová omáčka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rozohrejte sporák na 200 stupňov. Baklažán pozdĺžne rozštvrťte a uložte na plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Vložte do sporáka na cca tridsať minút. Cieľom je, aby zhnedol a zmäkol.
  3. Pred dopečením baklažánu tresku potrite sójovou omáčkou.
  4. Hotový baklažán vyberte a tresku vložte na jeho miesto. Bude sa piecť cca 10 minút a za ten čas by ste mali pripraviť pyré.
  5. Z baklažánu lyžicou stiahnite všetku dužinu, mala by ostať iba koža. Vložte ju (dužinu) do hlbšej misy, pridajte 2 lyžice jogurtu, lyžicu olivového oleja, cesnak, 2 lyžice citrónovej šťavy a vňať.
  6. Tyčovým mixérom umixujte na hrubšie pyré a rozprestrite ho lyžicou na tanier.
  7. Dopečte rybu, uložte ju na pyré, pokvapkajte citrónom, dotvorte jogurtom a kúskom vňate.
  8. Môžete servírovať. Upozorňujem, že jedlo je to naozaj ľahké a ak ho ponúknete baníkovi, ktorý práve prišiel zo šichty, môže byť, že na jedno oko budete pár dní horšie vidieť.
Čo sa týka ryby, odporúčam kúpiť ju vo väčšom množstve čerstvú v Metre, časť spotrebovať ihneď a zvyšok naporcovať a uložiť do mrazničky. Ja viem, že to tak mnohí robíte, no občas vidím ľudí kupovať šialene predražené polotovary (často určené deťom) vyrobené z odpadových častí rýb a to už nabíjam harpúnu. Baklažánu som prišiel na chuť iba nedávno, no má obrovský potenciál a pyré si viem predstaviť len tak, s balkánskym syrom a dobrým pečivom či plackou. Ak ste neskúšali, dajte mu šancu, môže vás príjemne prekvapiť. Dochutenie pyré je iba orientačné, záleží na vašom baklažáne, chuti a talente :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár